Revija Reporter
Slovenija

Poglejte, kako Barbara Rajgelj ponori zaradi Mateja Avblja: Nisem hotela sedeti z vami, agresivni in žaljivi ste! (VIDEO)

M. M.
31 5.557

8. jul. 2023 6:00 Osveženo: 8:10 / 08. 7. 2023

Deli na:

Matej Avbelj in Barbara Rajgelj

STA

Na četrtkovi razpravi o vladavini prava v Sloveniji se je zaiskrilo med pravnikoma in razpravljavcema Matejem Avbljem in Barbaro Rajgelj. Slednja je Avblja obtožila, da je agresiven, oseben, neinformiran in žaljiv, ter da zato ni želela sedeti zraven njega. »Prvi stavek je bil tovarišija. A sem jaz vam rekla, da sodelujete s tovarišijo?« se je razjezila.

Razpravo o v sredo objavljenem poročilu Evropske komisije o vladavini prava je organiziralo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, na njem pa sta ob Avblju in Rajgljevi sodelovala še novinarka TV Slovenija Ksenija Horvat in svetovalec v kabinetu ministrice za kulturo Lenart J. Kučić.

Ustavni pravnik in profesor za evropsko pravo na Novi univerzi Avbelj, ki je v zadnjem času odmevno sodeloval pri izpodbijanju novele zakona o RTV Slovenija na ustavnem sodišču, je soustanoviteljici Pravne mreže za varstvo demokracije Rajgljevi očitno šel v nos že pred razpravo.

Prekipelo pa ji je, ko je Avbelj njo in sodelavce, ki so pripravili analizo povezav v donedavnem programskem svetu RTVS, imenoval »Barbara in tovarišija«.

»Jaz nisem želela danes sedeti zraven vas, zato ker v bistvu ste agresivni. Ste zelo osebni, zelo neinformirani in ste zelo žaljivi. Prvi stavek je bil tovarišija. A sem jaz vam rekla, da sodelujete s tovarišijo?« je ob tem vzdignila glas Rajgljeva.