stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pod Kredarico našli truplo od novembra pogrešanega planinca

Deli na:
Pod Kredarico našli truplo od novembra pogrešanega planinca

Prvo Triglavsko kočo na Kredarici so po zamislih in na prostoru, ki ga je kupil Jakob Aljaž, postavili leta 1896. Leta 1909 so jo povečali in jo preimenovali v Triglavski dom na Kredarici. - Foto: Mateja J. Potočnik

Policija je preklicala iskanje Uroša Šunte iz Boštanja, ki so ga pogrešali od lanskega novembra. Kot so sporočili z novomeške policijske uprave (PU), ga je v sredo mrtvega na snežišču pod Kredarico našel tuji planinec. Okoliščine smrti niso sumljive, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Po obvestilu svojcev novembra 2018, da se Šunta ni vrnil s Triglava, je policija sprožila iskalno akcijo, v kateri so sodelovali policisti, gorski reševalci in vodniki psov. Iskanje je na terenu zelo oviralo slabo vreme, ki se je v naslednjih dneh samo še slabšalo, nato je zapadel še sneg, so spomnili na policiji.

V prvih dneh iskanja so gorski reševalci pregledali pot čez Prag do Triglavskih podov in Kredarice ter Tominškovo pot. Ob izboljšanju razmer je v iskalni akciji pomagal tudi policijski helikopter. Sledi niso našli.

Večje iskanje so opravili tudi 24. julija. Policisti letalske policijske enote, gorske policijske enote ter gorski reševalci so ga na območju Triglava iskali v več smereh proti Vratom. Iskali so ga tudi z brezpilotnimi letalniki, a pogrešanega niso našli.

Načrtovali so, da bodo do konca avgusta preverili še vsa območja s snegom, ko se bo ta nekoliko stopil, a je Šunto pred tem že našel tuji planinec.