Revija Reporter
Slovenija

Počivalškova cena: 32 milijonov evrov - za obstanek SMC v koaliciji

Igor Kršinar

6. dec. 2020 19:59 Osveženo: 7:26 / 08. 12. 2020

Deli na:

Gospodarski minister in prvak SMC Zdravko Počivalšek

Primož Lavre

Prvak SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek vztrajanje v vladi Janeza Janše pogojuje z ustanovitvijo Slovenskega turističnega holdinga, pod okriljem katerega bi v državni lasti ostala večina hotelov.

Naslednje leto naj bi država odkupila 43-odstotni delež ameriškega sklada York v družbi Sava, kar naj bi nas stalo približno 32 milijonov evrov.


Podobnega primera državnega turističnega holdinga v EU ne poznajo, prav tako ne, da bi se za podržavljanje turizma zavzemale liberalne stranke, za kar se predstavlja SMC, še manj pa da bi to podpirale desnosredinske vlade.

Pišemo, kaj vse naj bi obsegal državni turistični holding in kakšne pomisleke je izrazila AVK ob prevzemu Hotelov Bernardin, ki jih je kupila družba Sava, kakšne načrte ima Počivalšek s tem holdingom in kdo so njegovi prijatelji, ki oskrbujejo hotelske verige.

Zakaj je Počivalškov projekt podpiral Marjan Šarec in zakaj je Janez Janša edini, ki mu lahko zagotovi uresničitev tega projekta ter koliko časa bodo poslanci SMC ujetniki Počivalška.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24