Revija Reporter
Slovenija

Pobalinstvo levih jurišnikov: "Up yours, JJ!" Je Kordiš provociral Janšo

M. M.
9 3.985

18. maj. 2021 12:02 Osveženo: 17:09 / 18. 5. 2021

Deli na:

Miha Kordiš

Bobo

»Kaj, če bi v opoziciji - veselju navkljub - komunicirali nekoliko bolj dostojno in konstruktivno?« je antropolog Dan Podjed na Twitterju ošvrknil jurišnika parlamentarne levice Miho Kordiša in Jerneja Pavliča, ki sta se naslajala nad neuspehom koalicije pri potrjevanju dnevnega reda seje državnega zbora.

Poslanke in poslanci namreč včeraj že začetku redne seje DZ niso potrdili dnevnega reda. Koalicija je že zahtevala izredno sejo, na kateri bodo obravnavali večino točk, predvidenih na redni, del opozicije pa zahteva izredno sejo za predlog ustavne obtožbe premierja Janeza Janše. Razmerje je bilo 42 proti 42 in predsednik DZ Igor Zorčič je sejo prekinil ter napovedal sklic posveta vodij poslanskih skupin.



Pesek v motor janšizma! Na predlog Levice smo z 42:42 ravnokar zrušili dnevni red redne seje DZ, zato je padla seja v celoti,« je na Facebooku slavil poslanec Levice Miha Kordiš, ki je premierju Janezu Janši ob tem namenil še »Up yours, JJ«.

»Janez a smo te dobili na levi nogi. Tudi v opoziciji imamo še kakšno potezo v rokavu, brez skrbi. Tvoj vodja PS SDS je doživel že tri brutalne poraze, počasi boš moral razmišljat o menjavi, ker ga šolamo kot, da je prvi mandat v DZju. Popuščate,« pa je tvitnil glavni tajnik SAB Jernej Pavlič.

Na njuno škodoželjnost se je odzval antropolog, publicist in sodelavec SAZU Dan Podjed, ki jim je sporočil: »Kaj, če bi v opoziciji - veselju navkljub - komunicirali nekoliko bolj dostojno in konstruktivno? Na ta način si sami stresate "pesek v motor", še preden ste ga zagnali.«