Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po vročih tednih prihaja dež: najhuje bo na zahodu Slovenije

Deli na:
Po vročih tednih prihaja dež: najhuje bo na zahodu Slovenije

Deževno vreme - Foto: Profimedia

Meteorologi za danes napovedujejo pestro vremensko dogajanje. To se je v zahodnem in južnemu delu države že začelo z nastajanjem krajevnih padavin v obliki ploh in tudi neviht. Najmočnejše nevihte pričakujejo v zahodni polovici države, niso pa izključene tudi drugod.

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) so ponoči in zjutraj predvsem na Primorskem možne močne nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra. Ti bodo najbolj izraziti na Obali. Močnejše nevihte z nalivi pa bodo čez dan tudi drugod po državi. Zato pri gibanju na prostem svetujejo previdnost.

Zaradi pogostih padavin in hladnejše zračne mase bo temperatura zraka v večjem delu Slovenije precej nižja kot v ponedeljek, tudi na Primorskem ne bo vroče, so navedli na Arsu in dodali, da bo na praznično sredo vreme precej bolj umirjeno. Največ jasnine bo zaradi šibke burje na Primorskem, v notranjosti bo na nebu še nekaj oblačnosti, ki se bo čez dan trgala. Tudi v sredo pa lahko popoldne nastane še kakšna osamljena ploha ali nevihta.

Večino avgusta je sicer zaznamovala vročina, konec tedna je prinesel manjšo osvežitev, a se je nato ponovno segrelo. Po današnji ohladitvi pa se bo v drugi polovici tedna nadaljevalo sončno, nekoliko nadpovprečno toplo in večinoma suho vreme. Takšen tip vremena pa bi po napovedih meteorologov lahko vztrajal dlje časa.