Revija Reporter
Slovenija

Po prepovedi Thompsona prihajajo netilci sovraštva: Manson, Rancid, Đorđević

Jože Biščak

28. maj. 2017 20:00 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Marilyn Manson

Profimedia

Koncerti satanista Marilyna Mansona so bili zaradi spodbujanja sovraštva in nasilja prepovedani v različnih mestih po vsem svetu.

Marilyn Manson bo imel s svojo istoimensko skupino konec julija koncert v Tolminu na Metaldays 2017. Razvpiti ameriški glasbenik je znan po žalitvah drugače mislečih, namigovanjih na seks, drogo in nasilje, zaradi protestov so mu odpovedali nastope v številnih mestih od Urala do Skalnega gorovja. A ni edini, ki letos prihaja v Slovenijo in izpolnjuje dva ali celo tri razloge, zaradi katerih je bil odpovedan nastop hrvaškega pevca Thompsona. Tu so še Paul Van Dyk, Riblja čorba, Scorpions in Rancid.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj bi morala policija predlagati prepoved nastopa Marilyna Mansona v Tolminu; o ameriški pop punk skupini, ki sovraži domoljubje; o koncertu Riblje čorbe, katere pevec Bora Đorđević zmerja Slovence in simpatizira s četniki; o uživalcih mamil na koncertih didžeja Paula Van Dyka; kateri član zasedbe Scorpions je obtožen rasizma in ksenofobije.