ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

krč, roka Svet24.si

Med koronakrizo je 22 ur na dan igral ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Slovenija

Na Jesenicah s koronavirusom okužena tudi šolarka; njen razred gre v karanteno

Deli na:
Na Jesenicah s koronavirusom okužena tudi šolarka; njen razred gre v karanteno

Nedavni ponovni prihod šolarjev v Osnovno šolo Prežihovega Voranca Jesenice. - Foto: Bobo

Šolarka z Jesenic je pozitivna na novi koronavirus, njen razred gre v 14-dnevno karanteno. Deklico so testirali, potem ko so v četrtek okužbo potrdili pri njeni mami. Pri obeh otrocih iz Ljubljane, ki so ju prav tako testirali zaradi potrjene okužbe v družini, pa sta testa negativna. Njuni sošolcem tako ne bo treba v karanteno, so sporočili z NIJZ.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so danes pojasnili, da so po potrjeni okužbi pri dveh osebah, eni v Ljubljani in eni na Jesenicah, v postopku testiranja njuni družinski člani, med njimi tudi trije otroci.

Medtem ko testa obeh otrok v Ljubljani, ki sicer obiskujeta različni šoli, nista pokazala okužbe z novim koronavirusom, pa je bil test pozitiven pri deklici na Jesenicah. Ta obiskuje drugi razred Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice, kjer je že danes njen razred ostal doma. Zdaj pa ga čaka 14-dnevna karantena.

Iz Splošne bolnišnice Jesenice, kjer dela njena mama, so medtem sporočili, da so izidi testov vseh 40 zaposlenih in 18 bolnikov, ki so jih testirali danes dopoldan, negativni. Čakajo pa še rezultate za osem zaposlenih, ki so jih testirali popoldan.

Hkrati v bolnišnici obveščajo vse, ki so bili v zadnjih dneh pri njih hospitalizirani, na pregledih ali na obisku ter jih območna epidemiološka služba ni poklicala, da se zanje pričakuje, da prenos na podlagi omenjene okužbe ni bil možen.

Loading...