Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po Levstikovi poti manj pohodnikov, a dobro vzdušje

Deli na:
Po Levstikovi poti manj pohodnikov, a dobro vzdušje

Foto: Bobo

Včerajšnjega pohoda po Levstikovi poti se je udeležilo med 5000 in 6000 ljudi, manjša udeležba od pričakovanj pa ni pokvarila vzdušja in pohodniki, ki so prišli iz vse Slovenije in tudi iz sosednjih držav, so uživali v pohodu, so povedali organizatorji.

Organizatorji so sprva pričakovali do 20.000 pohodnikov. "Verjetno je na manjšo udeležbo vplivalo dejstvo, da smo morali prireditev minuli konec tedna prestaviti za en teden," je za STA ocenil predstavnik organizatorjev Rudi Bregar.

"Mislim, da je bil čudovit pohod, spremljalo nas je sonce. Udeleženci so prišli iz vse Slovenije, pa tudi iz sosednjih držav," je povedal.

Glede udeležbe pravi, da nikoli niso razmišljali o rekordih, saj želijo udeležence čim lepše sprejeti. "Manj kot je ljudi, bolj se jim lahko domačini in organizatorji posvetimo. Če je manjša gneča, so tudi ljudje bolj zadovoljni. V tem primeru prihajajo tisti pravi pohodniki, ki uživajo v lepotah krajine, kulture in dediščine med Litijo in Čatežem," dejal.



Letošnji pohod, ki se ga je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, je bila 28. izvedba popotovanja po Levstikovi poti.

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, se je Pahor v pozdravu na cilju prireditve med drugim zahvalil za "čarobno doživetje" in dejal, da so takšne kulturno-športne prireditve priložnost, da mladi spoznajo, kako pomembno je spoštovati in ohranjati tradicijo. Predsednik je na poti v Levstikovem sadovnjaku posadil češnjevo drevo ter se srečal s člani nekaterih gasilskih društev, dijaki in drugimi pohodniki.

Pohod, ki je nastal na podlagi Levstikove literarne predloge, vodi po približno 22 kilometrov dolgi poti vodi skozi Jelšo do Liberge in naprej do Preske, kjer se razcepi na severno in južno pot. Severna vodi prek Grmad, skozi Gobnik do Moravč in cilja, južna, nekoliko krajša ter slikovitejša, pa prek Ježnega vrha, Primskovega in Razbor do cilja na Čatežu.