Revija Reporter
Slovenija

Pijan z avtom divjal po Semiču, za konec pa se je zaletel v policiste

STA

2. okt. 2017 16:19 Osveženo: 16:20 / 02. 10. 2017

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Arhiv Svet24

Črnomaljske policiste so v petek okoli 19. ure poklicali na pomoč občani iz Semiča, kjer naj bi pijan voznik z avtomobilom divjal po naselju in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so ga izsledili, a je ta zapeljal proti policistom in trčil v službeno vozilo. Zaradi napada na službeno osebo se je 48-letnik znašel v priporu.

Kot so danes sporočili z novomeške policijske uprave, so se policisti takoj odzvali na klice občanov Semiča in nevarnega voznika izsledili. Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali, ki jih kršitelj ni upošteval. Avto je ustavil, ponovno speljal in trčil v službeno vozilo policije, nato pa nadaljeval vožnjo vzvratno ter ponovno zapeljal proti policistom in še enkrat trčil v službeno vozilo.

Policistka in policist sta uspela nevarnega voznika potegniti iz vozila in mu preprečiti nadaljnje ogrožanje. Med postopkom sta ugotovila, da gre za večkratnega hujšega kršitelja cestno prometnih predpisov brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Tudi tokrat je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem je bila nameščena le prednja registrska tablica. 48-letnik je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligramov alkohola (2,10 g/kg).

Osumljenca so pridržali in avtomobil zasegli. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Istega dne so metliški policisti v okolici Metlike ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila brez vozniškega dovoljenja, saj ga še ni opravljal. Kršitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, je v neregistriranem vozilu prevažal otroke, ki na sedežih niso bili privezani z varnostnim pasom, prevažal pa je tudi več oseb, kot je dovoljeno.