sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pijan voznik začetnik bežal pred policisti, prijeli so ga šele Avstrijci

Deli na:
Pijan voznik začetnik bežal pred policisti, prijeli so ga šele Avstrijci

Foto: Bobo

Murskosoboški policisti so imeli preteklo soboto okoli 2. ure veliko dela z voznikom začetnikom, ki so ga hoteli ustaviti pri nadzoru prometa. Voznik je policistom najprej pobegnil, ko pa so ga ponovno izsledili v naselju Veščica, je voznik pobegnil še v Avstrijo. Tamkajšnji policisti so ga ustavili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so hoteli voznika policisti ustaviti v Murski Soboti. Ta znakov policije ni upošteval in je z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo. Ob tem je storil več cestnoprometnih prekrškov.

Pol ure kasneje se je zgodba ponovila. Patrulja je vozilo izsledila v naselju Veščica in voznika ponovno poskušala ustaviti. Voznik je pobegnil, pri čemer je zopet naredil več prometnih prekrškov. Ker je voznik med pobegom zapeljal v Avstrijo, so policisti v skladu s sporazumom med državama nadaljevali z zasledovanjem, o tem pa so obvestili tudi avstrijske varnostne organe.

Pobegli voznik je mimo avstrijske kontrolne točke na bivšem mejnem prehodu Gederovci brez ustavljanja vozil s hitrostjo čez 100 kilometrov na uro, po devetih kilometrih vožnje po Avstriji pa so ga policisti ustavili, so še zapisali na PU Murska Sobota.

Postopek z voznikom so opravili avstrijski varnostni organi, ki so ugotovili, da je voznik začetnik vozil pod vplivom alkohola.

Voznik si je s prekrški zaslužil več plačilnih nalogov in kazenskih točk. Za prekrške v Sloveniji, so ga namreč policisti oglobili najprej s 1270 evri in osmimi kazenskimi točkami, za drugi del pa so za oglobili še s 1190 evrov kazni in novimi osmimi kazenskimi točkami. Avstrijski policisti bodo medtem zoper voznika sprožili kazenski postopek za več kršitev zakonov, zaradi česar mu grozi še tretja denarna kazen.