Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Petrol preventivno dezinficira vse svoje bencinske servise

Deli na:
Petrol preventivno dezinficira vse svoje bencinske servise

Od včeraj pa poteka preventivna dezinfekcija vseh prodajnih mest Petrola po vsej Sloveniji. - Foto: bralka

Naša bralka je včeraj (ponedeljek) dopoldan opazila osebo v polni zaščitni opremi, ki je razkuževala bencinski servis Petrola v Štepanjskem naselju v Ljubljani. Ker so se pojavile domneve, da se je morda kdo od zaposlenih na tem bencinskem servisu okužil s koronavirusom, smo zadevo preverili.

Se je res kdo od njihovih zaposlenih s tega servisa okužil s koronavirusom in je bil to razlog za razkuževanje na tem servisu. Kaj je bil razlog za razkuževanje, če ne prej napisano? Ali Petrol razkužuje tudi na drugih svojih bencinskih servisih? Gre za vse, ali zgolj za bolj prometne?

Pri največjem trgovcu z naftnimi proizvodi v Sloveniji pravijo, da nihče od njihovih zaposlenih z omenjenega servisa ni okužen. Od včeraj pa poteka preventivna dezinfekcija vseh prodajnih mest Petrola po vsej Sloveniji, zato bo videti še več tovrstnih primerov. Sproti sprejemajo ustrezne ukrepe na ravni organizacije dela in neprekinjenega poslovanja. Kot so poudarili, v prvi vrsti skrbijo za zdravje vseh svojih zaposlenih in kupcev.

Osrednji fokus koordinacijskega tima za koronavirus, ki skrbi za potrebne zaščitne ukrepe za zaposlene, ter pripravlja načrte, protokole, navodila in obvestila, ki jih uvaja že vse od 24. februarja, je skrb za varnost in zdravje zaposlenih in strank. Hkrati želijo zagotoviti čim bolj nemoteno poslovanje na vseh lokacijah.

Za zmanjševanje stikov v prenosu koronavirusa so skupaj z zunanjimi izvajalci na tujih trgih postavili zaščitne pregrade po celotni maloprodajni mreži na vseh trgih Petrola, ki skupaj obsega 509 prodajnih mest. Intenzivneje čistijo vse delovne površine, poskrbeli pa so tudi za razkužila za stranke, in sicer pred in v prodajalnah, omejili so število strank v prodajnih mestih. V skrbi za nekontaminacijo svežih živil so ukinili vso samopostrežbo, prodajajo se samo predpakirana živila.

Stranke ves čas spodbujajo, da za plačevanje natočenega goriva uporabljajo aplikacijo Na poti in tudi samopostrežne Petromate, kjer lahko brez vstopa v prodajalno kar pri točilnem mestu plačajo natočeno gorivo s kartico ali pa popolnoma brezstično s skeniranjem QR kode na točilnem mestu.

Zaprti so vsi gostinski bari na prodajnih mestih, ravno tako so prenehali delovati vsi Fresh kotički za hitro pripravo hrane, zaprli so tudi pet prodajaln HopIN v mestnih središčih. Na vseh lokacijah je ukinjena priprava sveže hrane in pekovskih izdelkov Fresh, zaprte pa so tudi avtomatske avtopralnice, ročne avtopralnice in sesalci.

Na prodajnih mestih z umeščenim tušem so ti zaprti in strankam je onemogočen vstop.21. marca so sprejeli še dodaten ukrep, ki je stopil v veljavo takoj, in sicer so na kavomatih odstranili vse lončke. Ti so sedaj hranjeni v higiensko nepropustni embalaži, stranke jih pred točenjem kave prejmejo od prodajalcev. Kavne kotičke so opremili tudi z rokavicami za enkratno uporabo in razkužili. Prodajna mesta in spletna trgovina Petrol ostajajo odprti za hiter nakup goriva in živil: moke, olja, mleka, testenin in vsega drugega, kar morda potrebujejo stranke doma.

Stranke ves čas spodbujajo, da za plačevanje natočenega goriva uporabljajo aplikacijo Na poti in tudi samopostrežne Petromate, kjer lahko brez vstopa v prodajalno kar pri točilnem mestu plačajo natočeno gorivo s kartico ali pa popolnoma brezstično s skeniranjem QR kode na točilnem mestu.

Glede na pričakovani upad cestnega prometa bodo v prihodnjih dneh prilagajali tudi delovni čas posameznih prodajnih mest in jih tudi zapirali, če bi prišlo do takšnega navodila pristojnih organov. Za 89 prodajnih mest so že prilagodili ali skrajšali čase obratovanja. Pri vseh ostalih prodajnih mestih ta ostaja nespremenjen.