Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Trgovina z mamili: zasegli kokain, pištole in 160.000 evrov, pet osumljenih v priporu

Deli na:
Trgovina z mamili: zasegli kokain, pištole in 160.000 evrov, pet osumljenih v priporu

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Preiskovalni sodnik je zoper pet osumljencev, osumljenih preprodaje drog v okviru mednarodne hudodelske združbe, odredil pripor, enega pa so izpustili na prostost, so za STA pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Kriminalisti PU Maribor namreč preiskujejo kazniva dejanja, ki so bila storjena v okviru mednarodne hudodelske združbe, katere osumljenci so se ukvarjali s prevozi drog po vsej Evropi. Osumljenih je 11 ljudi, od tega sta dva že nekaj časa v zaporu, tri so izpustili iz pridržanja, preostalih šest pa so v petek privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je za pet osumljencev odredil pripor.

V predkazenskem postopku, ki ga usmerja specializirano državno tožilstvo, so kriminalisti PU Maribor v sodelovanju s kriminalisti uprave kriminalistične policije in kriminalisti drugih policijskih uprav minuli teden izvedli zaključno akcijo, pri kateri je sodelovalo 180 kriminalistov in policistov.

Skupno slovenski policisti obravnavajo devet osumljencev, starih med 26 in in 62 let, ter dve osumljenki, stari 28 in 47 let. Vsi, razen enega, ki ima dvojno državljanstvo, so slovenski državljani, doslej pa so policisti ugotovili, da so med njimi stari znanci policije, t.i. "specialni povratniki".

Policisti so skupno opravili 11 sklopov hišnih preiskav in preiskav več vozil na območjih PU Maribor, Celje in Ljubljana. Pri tem so zasegli nekaj manj kot 300 gramov kokaina in nekaj več kot 160.000 evrov gotovine, za katero policisti ocenjujejo, da izvira iz preprodaje drog. Že tekom preiskave, ki je trajala eno leto, pa so kriminalisti v Sloveniji zasegli skupno 3,5 kilograma kokaina in tri pištole z naboji.