Revija Reporter
Slovenija

Perič: V opoziciji poskušajo z interpelacijo zamaskirati svoj flop

STA
1 1.592

18. avg. 2021 15:48 Osveženo: 15:50 / 18. 8. 2021

Deli na:

Gregor Perič

Primož Lavre

Ob napovedanih novih interpelacijah iz koalicije prihajajo kritike ravnanja opozicije. Vodja poslancev SDS Danijel Krivec ji očita, da kot edini izziv vidi le rušenje vlade. Vodja poslancev SMC Gregor Perič pa, da stranke opozicije med seboj tekmujejo, kdo bo hitrejši in razdiralnejši.

"Pred nami so novi izzivi: rast okužb s covidom 19, nemirne situacije v Afganistanu in na Bližnjem Vzhodu, skrb za dobrobit Slovenije, ohranjanje delovnih mest in učinkovit razvoj gospodarstva. Žal pa leva opozicija ponovno kot edini izziv vidi le rušenje vlade," je na Facebooku zapisal Krivec, vodja poslancev največje vladne stranke SDS. Iz kvote te stranke prihaja tudi okoljski minister Andrej Vizjak, ki je eden od treh ministrov, ki se mu obeta interpelacija.

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je namreč v današnji izjavi povedal, da je LMŠ opozicijskim SD, Levica in SAB ter poslanski skupini nepovezanih poslancev v pregled že pred časom poslala predlog interpelacije Vizjaka. Med drugim mu očitajo, da je pri pripravi novele zakona o vodah kršil ustavo, zakonodajo in mednarodne sporazume.

Prav tako so pripravili tudi interpelacijo ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča, ki da je slab varuh pravne države, predsednica SD Tanja Fajon pa je že v torek napovedala interpelacijo ministrice za izobraževanje Simone Kustec, tudi zaradi po njihovem mnenju preslabe obveščenosti o tem, kako bo potekal pouk. Oba ministra prihajata iz kvote SMC.

Perič je tako napovedi pospremil z zapisom na Twitterju: "Potem, ko so se v opoziciji z uspešnimi dogovori o medsebojnem nesodelovanju že samointerpelirali, je potrebno ta flop nemudoma zamaskirati še s kakšno klasično interpelacijo. Spet medsebojno tekmujejo, kdo bo hitrejši in razdiralnejši."

Ob vložitvi napovedanih interpelacij bo njihovo število v mandatu vlade Janeza Janše naraslo na osem.