Revija Reporter
Slovenija

Pavel Rupar je ponorel zaradi ograje na Trgu republike, tudi Janša ni tiho

M. M.
39 16.574

5. sep. 2023 8:21 Osveženo: 11:08 / 05. 9. 2023

Deli na:

Pavel Rupar na protestu upokojencev

Primož Lavre

Na ljubljanskem Trgu republike pred parlamentom je za jutri napovedano zborovanje iniciative Glas upokojencev Pavla Ruparja, ki pa ga bodo ovirale na novo postavljene ograje.

Rupar je ob tem skočil v zrak in spustil je besen tvit: »Ne, ne.. Nimate moči, da bi nas utišali, prepovedali, ukinili. Ker vse, kar počnete, delate s sovraštvom, zlobo!!! Naša moč je v enotnosti, radi se imamo, pojemo in ne sovražimo nikogar. Zahteve za pokojnine in lepo življenje v starosti boste pa vedno slišali!!! In jih ozpolnili.«

Svoje je prispeval še prvak SDS Janez Janša, čigar stranka stoji za Ruparjevim upokojenskim projektom. Da ljubljanski župan Zoran Janković lahko ograje postavlja tudi takrat, ko ni epidemije koronavirusa, je cinično zapisal na družbenem omrežju X (nekdanji twitter).

A razlog za ograje ni nagajanje oblasti, temveč teniški turnir pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Sava. Ta je sprva hotela turnir organizirati na kongresnem trgu, a zanj ni dobila dovoljenja, zato ga je prestavila na naslednji odprt trg v središču, ki pa je Trg republike. Turnir bo med 11. in 17. septembrom, dela na postavljanju teniškega igrišča pa so se začela že teden dni prej, kar je razlog za ograje, ki jih politizirata Rupar in Janša.