Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Partnerica ga je zaradi nasilja prijavila policiji, dan kasneje jo je napadel s sekiro, nato je storil samomor

Deli na:
Partnerica ga je zaradi nasilja prijavila policiji, dan kasneje jo je napadel s sekiro, nato je storil samomor

Foto: Arhiv Svet24

Motiv tragičnega sobotnega dogodka na območju Žalca, v katerem je 46-letni moški izredno hudo poškodoval 44-letno partnerko in si po dejanju sodil sam, še ni znan. Preiskava še poteka, je na današnji novinarski konferenci povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto na celjski policiji Milan Vogrinec.

Kot je povedal, so v soboto zjutraj prejeli obvestilo, da je partner težje poškodoval svojo partnerko. Prišel je namreč v spalnico in jo udaril z večjo sekiro, zaradi česar je bila odpeljana na zdravljenje v celjsko bolnišnico. 46-letni moški je nato odšel v bližnje gospodarsko poslopje, kjer je storil samomor.

Dan pred tragičnim dogodkom mu je sicer policija izrekla ukrep približevanja k partnerki in mladoletni hčerki, pogoji za privedbo k preiskovalnemu sodniku pa niso bili podani. Partnerka je namreč poklicala na Policijsko postajo Žalec in prijavila, da 46-letnik nad njo izvaja nasilje, potem je na policijski postaji podala tudi ustno kazensko ovadbo.

Takrat ji je bilo ponujeno zatočišče v varni hiši, a je to možnost odklonila, pravi Vogrinec.

Policija je o primeru obvestila vse pristojne službe, v petek zvečer pa so policisti na naslovu bivanja 44-letnice izvedli nadzor morebitnih kršitev omenjenega ukrepa približevanja. Kršitev ukrepa v večernih in nočnih urah pa policija ni zaznala, je dejal Vogrinec.


Na vprašanje, kako je 46-letnik sploh prišel v spalnico, je Vogrinec odgovoril, da je najverjetneje imel nekje skrite ključe.

Pojasnil je, da so leta 2015 46-letnika že obravnavali zaradi nasilja v družini in ga kazensko ovadili.

Na Policijski upravi (PU) Celje so od januarja do danes zaradi zaznanih primerov nasilja v družini izrekli 193 ukrepov prepovedi približevanja, in sicer zaradi 190 kaznivih dejanj in tri prekrške. Lani pa so v enakem obdobju izrekli 201 ukrep prepovedi.

Zaradi kršitev ukrepov prepovedi približevanja pa so celjski policisti letos ukrepali v 86 primerih, lani v 112.

Večinsko prepričanje o nasilnih dejanjih in njihovih storilcih je, da gre za nerazumno in nepredvidljivo vedenje alkoholikov, duševno nestabilnih in obupanih ljudi. Takšno prepričanje je lažje sprejeti kot možnost, da je nasilje prisotno tudi v navidezno urejenih družinah ter da je lahko tudi namerno. Zato policija znova poziva vse žrtve nasilja, njihove sorodnike, sosede in znance, naj vsako obliko nasilja prijavijo, so še navedli na PU Celje.