Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor že petnajst let ni bil tako nepriljubljen

Deli na:

Premier Borut Pahor je v oktobrski anketi Vox Populi dosegel najaslabšo uvrstitev v tem tisočletju. Med strankami še vedno vodi SDS, stavka sindikatov javnega sektorja pa se je po mnenju večine vpršaanih končala brez zmagovalca.

Premier Borut Pahor je v oktobrski anketi Vox Populi dosegel najaslabšo uvrstitev v tem tisočletju. Med strankami še vedno vodi SDS, stavka sindikatov javnega sektorja pa se je po mnenju večine vpršaanih končala brez zmagovalca.

V oktobrski anketi Vox populi, ki jo za časnik Dnevnik in POP TV opravlja agencija Ninamedia, je premier Borut Pahor na lestvici priljubljenosti z devetega padel na 12. mesto, kar je njegova najslabša uvrstitev v minulem poldrugem desetletju. Med strankami največjo podporo ponovno uživa SDS pred drugouvrščeno SD in tretjeuvrščeno stranko DeSUS.

Če bi bile volitve danes, bi največ, 18,6 odstotka vprašanih, glasovalo za SDS, za največjo vladno stranko SD pa 17,7 odstotka vprašanih. Na tretjem mestu je DeSUS z 9,6 odstotka, sledijo ji LDS z 6,5 odstotka, Zares z 3,9 odstotka, SLS z 3,8 odstotka in SNS z 3,2 odstotka.

Na lestvici najbolj priljubljenih politikov še vedno vodi predsednik republike Danilo Türk, sledita mu evropski komisar Janez Potočnik na drugem mestu in predsednik DeSUS Karl Erjavec na tretjem. Obrambna ministrica Ljubica Jelušič je kljub slabši oceni ostala na četrtem mestu.


Ljubljanski župan Zoran Janković in minister za razvoj Mitja Gaspari na petem in šestem mestu sta napredovala po dve mesti in sta se uvrstila pred predsednika Zbora za republiko Gregorja Viranta, ki je sedmi. Premier Borut Pahor je na lestvici priljubljenosti z devetega padel na 12. mesto, kar je njegova najslabša uvrstitev v minulem poldrugem desetletju. Predsednik SDS Janez Janša je na lestvici priljubljenosti padel za eno mesto in je na 18. mestu.

Na vprašanje, kdo je zmagovalec stavke Posedijevih sindikatov javnih uslužbencev, je velika večina, 70 odstotkov vprašanih, odgovorilo, da niso zmagali ne sindikati ne vlada. Da je zmagala vlada, je odgovorilo 12 odstotkov, da sindikati, pa osem odstotkov vprašanih.

Javnomnenjsko raziskavo je agencija Ninamedia opravila med 19. in 21. oktobrom na vzorcu 700 ljudi.