Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor s policisti

Deli na:

Predsednik vlade Borut Pahor je ob današnji podelitvi medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost na Policijski akademiji v Tacnu opozoril na simbolno vrednost ravnanja policistov. Kot je poudaril, je treba obnoviti zaupanje v sistem, institucije in vrednote, ki si to zaslužijo.

Predsednik vlade Borut Pahor je ob današnji podelitvi medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost na Policijski akademiji v Tacnu opozoril na simbolno vrednost ravnanja policistov. Kot je poudaril, je treba obnoviti zaupanje v sistem, institucije in vrednote, ki si to zaslužijo.

Vrednoti požrtvovalnosti in poguma po njegovih besedah utrjujeta zaupanje drug v drugega, kar je "za prihodnost našega življenja zelo pomembno".

Današnje podelitve medalj za hrabrost in požrtvovalnost sta se poleg premiera udeležila tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in v.d. generalnega direktorja policije Janko Goršek. Skupaj so pred tem obiskali tudi Policijsko postajo Ljubljana Moste.

Premier ne verjame, da bo svet izšel iz krize z bistveno drugačnim konceptom razvoja, s kakršnim je v krizo zašel. "Priče pa bomo nekaterim prevrednotenjem tega razvoja," je poudaril. Kot je dejal, si bo prizadeval, da se bodo okrepile vse tise vrednote, ki povezujejo ljudi v skupnost, med njimi tudi hrabrost in požrtvovalnost.

Ob robu srečanja s policisti je Pahor še povedal, da sta se z ministrico za notranje zadeve Kresalovo danes posebej posvetovala o načrtu oblikovanja nacionalnega preiskovalnega urada. Po njegovih besedah gre za zelo pomembno novost v preganjanju gospodarske kriminalitete in korupcije. Izrazil je optimizem, da bo urad "začel delati zelo hitro" in da bo uspešno opravljal svoje naloge.

"Nesebičnost, pogum, pomoč soljudem, srčnost so vrednote, na katerih družba raste ali pade," pa je v nagovoru policistom in občanom poudarila Kresalova. Dejala je, da nesebično pomoč policistov in občanov spoštuje. Policisti pa na ta način tudi dvigujejo ugled policije.

Tudi v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek se je strinjal, da prejemniki medalj dajejo "pozitivno luč poklicu policista". Kot je opozoril, v policiji prevečkrat pozabljajo, da policija ni namenjena le sama sebi, ampak je v službi ljudi. "Državljankam in državljanom moramo pokazati, da smo v tej službi zato, da varujemo življenja, zdravje, da jim nudimo pomoč," je poudaril. Izrazil je željo, da pogumna ravnanja v prihodnosti ne bi bila le izjema, ampak pravilo.