Revija Reporter
Slovenija

Pahor poziva k enotnosti "po vzoru tiste, ki smo ji bili priča ob ustanovitvi lastne države"

STA

27. dec. 2017 6:00

Deli na:

Ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, je predsednik republike Borut Pahor odprl vrata predsedniške palače za obiskovalce.

Vsem državljankam in državljanom je čestital ob državnem prazniku. V svojem nagovoru je pozval k sodelovanju in enotnosti "po vzoru tiste, ki smo ji bili priča ob ustanovitvi lastne države".

Predsednik republike je v svojem nagovoru ob včerajšnjem dnevu odprtih vrat predsedniške palače izrazil željo, "da bi se ponosno spominjali na velik dogodek pred 27 leti in nadaljevali z uresničevanjem velikih sanj, ki so bile povezane z ustanovitvijo lastne države", so sporočili iz Pahorjevega urada.

Spomnil je na besede Franceta Bučarja ob razglasitvi slovenske samostojnosti in neodvisnosti. "Kot danes, je tudi takrat dvorana pokala po šivih, tudi zaradi močnih čustev," je dejal, ob tem pa pozval k sodelovanju in enotnosti po vzoru tiste, ki smo ji bili priča ob ustanovitvi lastne države. "Paziti moramo na to, da kljub naši različnosti naše medsebojno zaupanje nikoli ne pade pod raven, ki bi nam onemogočala enotnost, če bi jo zahtevale zgodovinske okoliščine," je opozoril.

Na dan odprtih vrat je predsedniško palačo obiskalo več kot 500 obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali protokolarne in delovne prostore predsednika republike. Obiskovalce sta v sprejela predsednik republike in njegova partnerka Tanja Pečar, so še sporočili iz predsednikovega urada.