favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor: Ne bom odstopil; Janša: Skrajni čas za predčasne volitve

Deli na:

Premier Borut Pahor je na poziv Gregorja Golobiča po odstopu Kresalove, Pahorja in Golobiča odgovoril, da je njegova odgovornost ostati zvest reformni politiki. V SDS pa menijo, da je napočil čas za predčasne volitve in predsedniku vlade ponujajo pomoč pri njihovem razpisu.

Premier Borut Pahor je na poziv Gregorja Golobiča po odstopu Kresalove, Pahorja in Golobiča odgovoril, da je njegova odgovornost ostati zvest reformni politiki. V SDS pa menijo, da je napočil čas za predčasne volitve in predsedniku vlade ponujajo pomoč pri njihovem razpisu.

Objavljamo Pahorjevo izjavo:

"Kot predsednik vlade se popolnoma zavedam izjemne odgovornosti za vodenje vlade in države v teh zahtevnih časih. Ostajam zvest reformni politiki. Brez nje Slovenija ne more gospodarsko okrevati in ostati socialno povezana. V tem smislu bo velika preizkušnja uspeh pokojninske reforme na referendumu. Prizadeval si bom, da bo vlada po svojih najboljših močeh opravljala vse pomembne naloge, hkrati pa osredotočila svojo pozornost na prepričevanje ljudi o pomenu pokojninske reforme za gospodarsko in socialno stabilnost države. Tako razumem odgovornost predsednika vlade v tem zahtevnem času".

SDS: Lahko ti pomagamo oditi

V SDS so v pismu predsedniku vlade Borutu Pahorju in predsedniku državnega zbora Pavlu Gantarju ponudili pomoč glasov njihovih poslancev, ki bi skupaj s poslanskimi glasovi SD omogočili izpolnitev ustavnih pogojev za razpis predčasnih volitev. Te Slovenije res potrebuje, menita predsednik SDS Janez Janša in vodja poslanske skupine Jože Tanko.

Prišel je čas za državotvorno dejanje, razlogi zanj pa so očitni, sta v pismu uvodoma zapisala Janša in Tanko. Kot sta prepričana, je to "daleč najučinkovitejši protikrizni ukrep, ki je v tem trenutku na razpolago".

Poslanca se, kot navajata, zavedata, da formalna pot do tega koraka ni dovolj enostavna, zato Pahorju ponujata pomoč. "Že samo glasovi SD in SDS so namreč dovolj, da v realnem času omogočijo izpolnitev ustavnih pogojev za razpis predčasnih volitev. Lahko pa se dogovorimo tudi o hitri ustavni spremembi, ki bi trajno omogočila takšno možnost," sta zapisala. Kot dodajata, je treba k dialogu o tej rešitvi povabiti tudi ostale poslance oziroma poslanske skupine.

Pahorju predlagata, naj v najkrajšem možnem času skliče posvet predsednikov parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin. Če tega iz kakšnega koli razloga ne more storiti, pa enak predlog naslavljata na predsednika DZ. "Vsak dan, ki mine brez iskanja potrebnih rešitev, je za Slovenijo izgubljen", zaključujeta poslanca.