Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor in Tonin obiskala premično bolnišnico v vojašnici Edvarda Peperka

Deli na:
Pahor in Tonin obiskala premično bolnišnico v vojašnici Edvarda Peperka

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je skupaj z ministrom za obrambo Matejem Toninom obiskal premično bolnišnico Role 2 v ljubljanski vojašnici Edvarda Peperka. - Foto: Twitter profil Predsednika Republike Slovenije

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je danes skupaj z ministrom za obrambo Matejem Toninom obiskal premično bolnišnico Role 2 v ljubljanski vojašnici Edvarda Peperka. Oba upata, da se potek epidemije novega koronavirusa ne bo tako zaostril, da bi morali te kapacitete tudi uporabiti.

Mobilna bolnišnica Vesna lahko po besedah Tonina sprejme okoli 120 do 130 bolnikov. "Kapacitete so pripravljene. Upam, da ne bodo nikoli uporabljene," je dejal minister. Želi si, da bodo z vsemi ukrepi preprečili širitev bolezni do te mere, da bo obstoječi zdravstveni sistem lahko obdelal vse bolnike.

Pahor je ocenil, da so bili ukrepi vlade pravočasni in primerni, saj zaenkrat ni potrebe potrebe po uporabi mobilne bolnišnice. Če pa bi se to zgodilo, je prepričan, da bodo bolniki tu "naleteli na profesionalno oskrbo in tehnično sijajne pogoje".

Po njegovem mnenju to, da civilni, zdravstveni in vojaški sistem funkcionirajo in nudijo potrebno oskrbo, zelo vpliva na zaupanje državljanov.

Ob današnjem obisku so bili prisotni tudi namestnik načelnika generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš, generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Darko But in poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan, so zapisali v uradu predsednika republike.