902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ozadje policijske elite: politične spletke v slovenski policiji

Deli na:
Ozadje policijske elite: politične spletke v slovenski policiji

Notranji minister Boštjan Poklukar (desno) si za šefa policije želi Senada Jusića, ki ga je imenoval za vršilca dolžnosti generalnega direktorja. - Foto: STA

Razkrivamo zakulisje dogajanja v policiji, kjer se za generalnega direktorja potegujeta sedanji vršilec dolžnosti Senad Jušić in njegov predhodnik Boštjan Lindav.

Notranji minister Boštjan Poklukar čaka na odločitev posebne natečajne komisije uradniškega sveta, ali njegov izbranec izpolnjuje strokovne pogoje za polni mandat. Medtem ko policijska elita Jušića blati po medijih, ga terenski policisti in oba sindikata podpirajo.

Pišemo, kdo bo odločal o ustreznosti kandidatov za generalnega direktorja policije, kakšni so pogoji za to funkcijo in kakšne kvalifikacije ima Jušić. Ključna dilema je, ali ima tudi namestnik direktorja vodstvene izkušnje. Pri Tatjani Bobnar te dileme ni bilo, ko je bila imenovana na ta položaj.


Razkrivamo tudi, zakaj je Jušić razrešil prvega moža kriminalistov Davida Antolovića in se s tem zameril policijskemu »dvoru, koga vse je razrešil in kdo ostaja na svojih položajih; ali je bilo Lindavu res kršeno dostojanstvo s premestitvijo na policijsko postajo v Škofjo Loko.

Pišemo tudi, kaj se dogaja s kazenskim postopkom zoper policiste, ki so nasilno ukrepali zoper protestnike proti Janševi vladi. Med njimi naj bi bila tudi dva visoka policijska funkcionarja, katerih imeni razkrivamo. Kaj o postopku pravijo na policiji in specializiranem državnem tožilstvu.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24