kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Otroci slovenskih politikov kot vaba za volivce

Deli na:
Otroci slovenskih politikov kot vaba za volivce

Predsednik NSI Matej Tonin se je odločil v tokratni kampanji posebej predstavljati svoji hčerkici Julijo (pri mamici Marjeti) in Evelin. - Foto: Facebook

Pred volitvami smo preiskali, kateri slovenski politiki najbolj kažejo svoje otroke javnosti, ali jim to pri volivcih lahko koristi in kje so meje tega izpostavljanja.

Na Zahodu že dolgo ni nič nenavadnega, če politiki za pridobivanje podpore med volivci kažejo tudi svoje mladoletne otroke. Gre predvsem za politike strank, ki dajejo večji poudarek družini, tradiciji, krščanskim vrednotam.


V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kdo je bil v Sloveniji začetnik te politične strategije z izpostavljanjem svojih otrok; kateri politiki se največkrat pojavljajo obdani z otroki; zakaj je pojavljanje v javnosti legitimna odločitev družine politika ali političarke; o delu skupnosti, ki pri odločanju o kandidatih presoja tudi njihovo zasebno in družinsko življenje; zakaj so nekateri zelo zadržani glede pojavljanja mladoletnih otrok v političnih kampanjah; kakšni so možni učinki pri volivcih in za katere politike je sodelovanje otrok pomembnejše.