klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Osramočeni arbiter Jernej Sekolec se je pokazal v javnosti – na shodu "Proti politiki sovraštva"

Deli na:
Osramočeni arbiter Jernej Sekolec se je pokazal v javnosti – na shodu "Proti politiki sovraštva"

Foto: Primož Lavre

Dal je svoj prispevek k arbitražni prisluškovalni aferi, potem je bilo o arbitru Jerneju Sekolcu bolj malo slišati. Ta teden se je v Ljubljani pojavil na protestu "Proti politiki sovraštva" na Trgu Republike.

Objava prisluhov pogovora med slovenskim arbitrom Sekolcem in agentko slovenske vlade Simono Drenik je leta 2015 sprožila prisluškovalno afero in Hrvatom dala argument za zavračanje razsodbe arbitražnega sodišča. Arbiter in predstavnica slovenske vlade se namreč ne bi smela pogovarjati o arbitraži, kar je hrvaška vlada izkoristila za enostranski odstop od arbitražnega sporazuma.

Sekolec danes dela kot neodvisni arbiter in sodni tolmač za več tujih jezikov, je tudi v predsedstvu stalne arbitraže pri Gospodarski zbornici Slovenije, javno pa ne nastopa in očitno upa, da so Slovenci pozabili na njegovo vlogo v aferi.

Kot je neuradno poročal Siol.net, je bila na Sekolčevem računalniku nameščena programska oprema za prisluškovanje, še vedno pa ni jasno, kdo jo je namestil in posnetek spornega pogovora posredoval hrvaškim in srbskim medijem.

Na NPU zoper Drenikovo niso našli dokazov zlorabe položaja ali pravic in nevestnega dela, so pa vložili ovadbo zoper neznanega storilca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičenega prisluškovanja in zvočnega snemanja. Sekolec ni bil predmet te preiskave, saj je bil v času prisluškovanja zaposlen na arbitražnem sodišču v Haagu.