zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Osebni razlogi" so po komaj dveh mesecih odnesli Židanovega državnega gozdarja

Deli na:
"Osebni razlogi" so po komaj dveh mesecih odnesli Židanovega državnega gozdarja

Foto: Bobo

Julijan Rupnik je v četrtek odstopil z mesta v. d. direktorja družbe Slovenski državni gozdovi, ki razpolaga in upravlja z državnimi gozdovi. Vlada je na ta položaj zato včeraj imenovala državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu Miho Marenčeja, ki bo položaj prevzel v soboto, na njem pa bo do imenovanja poslovodstva oz. največ za eno leto. Kmetijski minister Dejan Židan, ki je pred dvema mesecema Rupnika predlagal za direktorja, je za Planet siol.net dejal, da je Rupnik odstopil iz "zelo osebnih razlogov, ki pa jih kot minister nimam pravice razkriti".

Vlada je 3. marca za v. d. direktorja imenovala Rupnika, ki pa je v četrtek odstopil. Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je za v. d. zato predlagal Marenčeja, univerzitetnega diplomiranega inženirja gozdarstva, so objavili na spletni strani ministrstva. Židan je sicer februarja predlagal tudi Rupnika.

Marenče ima več kot 15 let delovnih izkušenj, predvsem na področju gozdarstva. Od oktobra 2014 je opravljal funkcijo državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu, kjer je bil pristojen za področje gozdarstva in je sooblikoval v začetku leta uveljavljeni zakon o upravljanju državnih gozdov.

Vlada je za novega državnega sekretarja na Židanov predlog imenovala Marjana Podgorška, ki ima izkušnje z vodenjem podjetij. Med drugim je bil direktor podjetja DSU, član nadzornega sveta in uprave Cimosa, kjer je bil pristojen za finance, bil pa je tudi svetovalec predsednika računskega sodišča.

Podgoršek je sicer magister ekonomskih znanosti in pozna delovna področja kmetijskega ministrstva.