20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Organizatorji Univerzijade se želijo srečati z Janšo

Deli na:
Organizatorji Univerzijade se želijo srečati z Janšo

Foto: Primož Lavre

Mednarodna univerzitetna športna zveza (Fisu) je danes sporočila, da bo zaradi zapletov z zimsko univerzijado 2013, ki bi jo moral gostiti Maribor, zahtevala uradna pojasnila slovenske univerzitetne športne zveze (Susa) in občine Maribor, želijo pa se tudi srečati s slovenskim premierjem Janezom Janšo.

Fisu je na svoji spletni strani objavila sporočilo po sestanku upravnega odbora. V njem so v Lozani zapisali, da so se danes seznanili z odstopno izjavo predsednika organizacijskega odbora Toneta Vogrinca in s tem, da je podjetje Univerziada 2013 d.o.o., ustanovljeno za namene univerzijade, insolventno. Dodali so še, da so prek poročil medijev ugotovili, da slovenska vlada ne namerava podpreti projekta.

Ker uradnih informacij s strani obeh partnerjev v Sloveniji (Susa in občina Maribor) niso dobili, so v krovni študentski športni organizaciji sprejeli odločitev, da bodo zahtevali sestanek s slovenskim veleposlanikom v Švici. Na tem sestanku naj bi skušali priti tudi do uradnega srečanja s slovenskim premierjem Janšo, v drugi točki sklepov pa je Fisu sporočila, da bi njen predsednik Fisu Claude-Louis Gallien rad dobil natančne podatke o statusu univerzijade v Mariboru s strani mariborskega župana Franca Kanglerja in predsednika Suse Otmarja Kugovnika.