Revija Reporter
Slovenija

Organizatorji Univerzijade se želijo srečati z Janšo

STA

19. feb. 2012 6:30 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Mednarodna univerzitetna športna zveza (Fisu) je danes sporočila, da bo zaradi zapletov z zimsko univerzijado 2013, ki bi jo moral gostiti Maribor, zahtevala uradna pojasnila slovenske univerzitetne športne zveze (Susa) in občine Maribor, želijo pa se tudi srečati s slovenskim premierjem Janezom Janšo.

Fisu je na svoji spletni strani objavila sporočilo po sestanku upravnega odbora. V njem so v Lozani zapisali, da so se danes seznanili z odstopno izjavo predsednika organizacijskega odbora Toneta Vogrinca in s tem, da je podjetje Univerziada 2013 d.o.o., ustanovljeno za namene univerzijade, insolventno. Dodali so še, da so prek poročil medijev ugotovili, da slovenska vlada ne namerava podpreti projekta.

Ker uradnih informacij s strani obeh partnerjev v Sloveniji (Susa in občina Maribor) niso dobili, so v krovni študentski športni organizaciji sprejeli odločitev, da bodo zahtevali sestanek s slovenskim veleposlanikom v Švici. Na tem sestanku naj bi skušali priti tudi do uradnega srečanja s slovenskim premierjem Janšo, v drugi točki sklepov pa je Fisu sporočila, da bi njen predsednik Fisu Claude-Louis Gallien rad dobil natančne podatke o statusu univerzijade v Mariboru s strani mariborskega župana Franca Kanglerja in predsednika Suse Otmarja Kugovnika.