Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Oranžni big brother

Deli na:

Če bo novi zakon o RTVS zares uveljavljen, bo oranžni big brother najprej izločil neposlušne novinarje in kritične oddaje, nato pa še gledalce, ki oranžnega BBC (Big Brother Company) ne bodo več gledali.

Če bo novi zakon o RTVS zares uveljavljen, bo oranžni big brother najprej izločil neposlušne novinarje in kritične oddaje, nato pa še gledalce, ki oranžnega BBC (Big Brother Company) ne bodo več gledali.

Kakšna civilna družba naj bi po novem zakonu upravljala javno RTV, smo lahko ugotovili na četrtkovem soočenju v oddaji Studio ob 17. na Radiu Slovenija. Vsaka nastopajoča politična stranka je imela po enega predstavnika, razen stranke Zares, ki je imela dva: Franco Juri je zastopal Zares, Andreja Škrabec pa civilno družbo, konkretno inštitut Novum, ki poleg Liberalne akademije sodeluje v volilni kampanji. Andreja Škrabec je predsednica osrednjeslovenskega pokrajinskega odbora Zares, predsednica občinskega odbora Zares v Ribnici, na lokalnih volitvah je bila županska kandidatka te stranke, na državnih volitvah leta 2008 pa kandidatka za poslanko državnega zbora. V inštitutu Novum bi bilo sicer težko najti kakšnega sogovornika, ki bi bil nestrankarska osebnost, saj je že iz sestave sveta ustanove jasno, da gre za člane Zares.

Podobno provokacijo si je privoščil tudi član stranke Zares in njen kandidat za poslanca v okraju Tržič, Darko Koren, ki je kot odgovorni urednik Kričača, internega glasila zaposlenih na RTVS, nagovarjal k sprejemu zakona o RTVS. Na tem zdaj še javnem zavodu ima svoj odbor tudi Združenje novinarjev in publicistov, ki zakonu nasprotuje, torej se Koren požvižga na tiste novinarje, ki se z njim ne strinjajo. Sporno je že to, da je lahko nekdo, ki je dejaven v politiki, odgovorni urednik glasila javnega zavoda. To je tudi v nasprotju z novinarskim kodeksom. Še en dokaz, kakšna bo RTVS, če bodo volivci sprejeli zakon o RTVS. Oranžni big brother je že pred njegovo uveljavitvijo vstopil v to po Majdi Širca »javno hišo«.

Česa vsega je sposoben oranžni veliki brat, se lahko prepričamo v energetiki. Novi direktor TEŠ Simon Tot, ki ga je na to mesto nastavil nadzorni svet TEŠ na zahtevo predsednika uprave Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) Matjaža Janežiča, tega pa po oranžnem cunamiju v HSE gospodarska ministrica in podpredsednica stranke Zares Darja Radić, je potrdil informacijo, da so sprožili postopek o izredni odpovedi delovnega razmerja predsedniku sindikata TEŠ Branku Sevčnikarju. Dolga oranžna roka se mu maščuje, ker je ob zamenjavi Uroša Rotnika sindikat TEŠ stavkal, delavci pa so si med stavko oblekli majice z napisom Oranžni cunami. Zares zanimivo, kakšen odnos do delavcev ima domnevno socialdemokratska vlada Boruta Pahorja!

Oranžni big brother je začel obračunavati celo z domnevno od politike neodvisno Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb, ki jo je imenovala vlada in jo vodi Dagmar Komar, članica največje vladne stranke SD in njena kandidatka na mestnih volitvah v Ljubljani. Potem ko se je razvedelo, da namerava agencija zamenjati oranžni nadzorni svet HSE in za novega predsednika uprave HSE imenovati razrešenega Uroša Rotnika, je stranka Zares začela spodkopavati neodvisnost agencije. Tako je Pahorjeva »revolucija v kadrovski politiki« že na začetku postala farsa.

Predsednik države Danilo Türk je dejal, da je novemu zakonu o RTV treba dati priložnost. Pred letom in pol je predsednik dal priložnost oranžnemu big brotherju Gregorju Golobiču, ki zdaj izloča direktorje, delavce, novinarje. Ti so očitno za predsednika drugorazredna tema, tako kot Huda jama. Če bo torej novi zakon o RTVS zares uveljavljen, bo oranžni big brother najprej izločil neposlušne novinarje in kritične oddaje, nato pa še gledalce, ki oranžnega BBC (Big Brother Company) ne bodo več gledali.