sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Omerzel za zdaj še brez dogovora za srečanja v poslanskih skupinah

Deli na:
Omerzel za zdaj še brez dogovora za srečanja v poslanskih skupinah

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel za zdaj še ni dogovorjen za srečanja v poslanskih skupinah, ki jim želi tako kot v petek premierki Alenki Bratušek pojasnjevati posle svojega podjetja z državo. Podpora ministru je sicer se bolj vprašljiva. Minister ob tem z vladno delegacijo ne bo odpotoval v Rusijo, kot je bilo predvideno.

Omerzel je po srečanju s premierko v petek sporočil, da bo posle svojega podjetja Lastinski z državo, ki so mu pošteno zamajali ministrski stolček, pojasnjeval tudi poslanskim skupinam. V slednjih so zjutraj zagotovili, da se dotlej še ni najavil. Večina poslancev je v ponedeljkih tudi v poslanskih pisarnah in ne v DZ.

Minister ima za zdaj podporo svoje stranke DL, koalicijske partnerice pa bo moral še prepričati v svoj prav. Če namreč premierka ne bo ukrepala ali če minister sam ne bo odstopil, se mu obeta interpelacija. To je že napovedala SDS, podprla bi jo zagotovo NSi in verjetno tudi SLS. A tudi koalicijske partnerice so nakazale, da njihova podpora ni gotova.

Vodja poslancev SD Matjaž Han je v petek celo dejal, da ta trenutek ne vidi potrebe po sestajanju z Omerzelom, pač pa je SD na to pripravljena v primeru interpelacije.



Pričakovati je, da bodo poslanske skupine o (ne)podpori ministru Omerzelu in tudi o interpelaciji razpravljale na torkovih sejah. Tedaj bo morda več znano tudi o tem, do kdaj bo opozicija še počakala z vložitvijo interpelacije.

Omerzel je sicer prepričan, da je držal vse obljube, ki jih je dal na zaslišanju v DZ pred nastopom funkcije in da bodo to razumeli tudi poslanci. Sam ne namerava odstopiti, ob čemer ocenjuje, da je vrsta razlogov za napade nanj.

Minister sicer s premierko in gospodarsko delegacijo ne bo odpotoval na torkov delovni obisk v Rusijo. V okviru obiska se bo premierka srečala z ruskim kolegom Dmitrijem Medvedjevom, udeležila pa se bo tudi rusko-slovenske investicijske konference.