evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Omerzel: Niti slučajno ne bom odstopil

Deli na:
Omerzel: Niti slučajno ne bom odstopil

Foto: Bobo

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel, ki je zaradi sodelovanja njegovega zasebnega podjetja Lastinski z Darsom v zadnjih dneh postal tarča kritik v politiki in javnosti, ne namerava odstopiti. Pričakuje, da bosta s premierko Alenko Bratušek ta teden uskladila termin za srečanje, na kateri ji bo pojasnil svojo plat zgodbe.

Gregor Virant, prvak DL, iz vrst katere prihaja minister, je medtem za STA povedal, da so dogovorjeni, da se pogovorijo vsi trije. Po njegovih besedah bo to predvidoma v petek.

Omerzel je na današnji novinarski konferenci, namenjeni predstavitvi rešitve glede vinjet za velike družine in invalide, pojasnil, so bile napovedi Bratuškove glede odločitve o njem korektne.

"Zelo korekten odgovor je dala, da se bo pogovorila z mano, da me bo poslušala, torej mi bo dala priložnost, da pojasnim svoj del zgodbe. Na osnovi tega je pa zelo jasno rekla - se bom odločila ali pa se bo minister sam odločil," je dejal Omerzel.

Sam ne namerava odstopiti. "Niti slučajno," je povedal. "Ta teden bova verjetno uskladila termin," je dejal. Popoldne ima pogovor s poslansko skupino DL, kjer jim bo pojasnil vse podrobnosti, potem pa imajo sejo izvršilnega odbora DL.


Virant je na vprašanje, ali ima Omerzel še njegovo podporo, odgovoril: "Minister ima sedaj veliko dela s pojasnjevanjem. Vedno se odločam na podlagi dejstev in dokazov, nikoli na podlagi 'halo efekta'."

Vlada je v minulih dneh ostala brez dveh ministrov. Ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanka Stepišnika iz PS so s položaja odnesle državne subvencije, ki jih je dobilo oz. za katere se je potegovalo podjetje Emo Orodjarna, v katerem ima lastniški delež.

Potem ko je odstopil še minister za zdravje Tomaž Gantar iz DeSUS in so se okrepila namigovanja o morebitni rekonstrukciji vlade, so mnogi oči uprli v Omerzela, saj njegovo zasebno podjetje že nekaj let posluje z državno Družbo za avtoceste v RS (Dars).

Omerzelovo podjetje Lastinski se je pripravljalo na obnovitev pogodbe z Darsom o rednem vzdrževanju cestno-vremenskih postaj, minister pa je prejšnji teden dejal, da se bodo obnovitvi pogodbe v podjetju odpovedali.

Omerzel je pred prevzemom položaja pred pristojnim parlamentarnim odborom obljubil, da ne bo širil obsega poslovanja z državo in da ne bo podpisoval novih pogodb. Kot pravi, formalno pri spornem poslu z Darsom ne gre za novo pogodbo, saj so ta posel za Dars opravljali že več let.