Revija Reporter
Slovenija

Odvetnici Luciji Ušaj med prazniki spet vdrli v stanovanje in pisarno. Ali gre za ustrahovanje iz političnih razlogov?

Igor Kršinar

4. jan. 2020 6:00 Osveženo: 7:24 / 04. 1. 2020

Deli na:

Odvetnica Lucija Šikovec Ušaj pravi, da so ji od poletja že petkrat vlomili v stanovanje in pisarno.

Lucija Ušaj, Primož Lavre

»Hvala, policija, peti vlom od junija. Niti poklicali niste nikoli nazaj. Zakaj že ste plačani ali to kar sami delate?« je po vrnitvi z dopusta po tviterju sporočila odvetnica Lucija Šikovec Ušaj.

Objavila je tudi fotografije vlomljenih vrat, uničena naj bi bila tudi iz notranje strani. Kot nam je povedala, so ji vlomili tako v stanovanje kot v pisarno. Pred prazniki so ji vlomili stanovanje, med njimi pa še v pisarno. Iz nje niso odnesli ničesar, iz stanovanja pa denar.

Ker gre za že peti vlom v dobrih pol leta, je seveda vprašanje, ali gre res zgolj za naključje ali pa s tem odvetnico kdo ustrahuje. Ušajeva sumi, da bi bili lahko vlomi povezani z njenim političnim delovanjem.

Na tviterju je omenila, da ji do spora z Janezom Janšo niso nikoli vlomili, na koncu se je pošalila, da so jo uspeli prestrašiti: »So me. Imam dovolj. Volite JJ on je najboljši, bo poskrbel za pokojnine, za zdravstvo, šolstvo, za službo, za zamorce, za mohamedance… on je najboljši. Samo dober želodec priporočam.«

Zaradi tega so jo napadli vneti Janševi podporniki. Kandidat SDS na evropskih volitvah Davorin Kopše pa je žaljivo namigoval, da si je sama izmislila vlome: »Razočarana gospodinja od goreče ljubezni do sovraštva in bruhanja neumnosti. Nekateri vlome za določen cilj tudi fingirajo.«

Kot je znano, je bila Ušajeva več kot dvajset let članica SDS, nato je lani skupaj z Bernardom Brščičem ustanovila Domovinsko ligo, iz katere je prav tako izstopila.