Hilaree Nelson Svet24.si

Našli truplo slavne ameriške alpinistke

Savannah Graziano Svet24.si

Strelski obračun s policisti usoden za ubežnika ...

matej tonin vojska sta Necenzurirano

S Toninovimi oklepniki bi služil bivši šef SLS

nina krajnik-pl Reporter.si

Kam je izginila Sharon Stone iz Moravč, ki so jo ...

sesko slovenija Ekipa24.si

Van Basten, kje si zdaj?! Komentatorju Obrezu se ...

Project 5 Odkrito.si

Nekaj nenavadnega se pojavlja nad Ukrajino

ilicic Ekipa24.si

Mariborski navijači so komaj čakali na nove ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odstopila Mateja Turk, razvpita obsojena ravnateljica Srednje prometne šole Maribor

Deli na:
Odstopila Mateja Turk, razvpita obsojena ravnateljica Srednje prometne šole Maribor

Foto: Arhiv Reporterja

Končno se je zgodilo, kar bi se moralo na zavodu Prometna šola Maribor zgoditi že pred leti: ravnateljica Srednje prometne šole (v okviru zavoda) Mateja Turk je odstopila z mesta ravnateljice, potem, ko je bila že 31. maja letos pravnomočno obsojena za kaznivo dejanje poskusa ponarejanja listin.

Obsojena je bila pogojno na osem mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta, ker je podrejeni delavki med inšpekcijskim pregledom poslovanja šole odredila, naj sestavi lažni dnevnik glede vzgojne skupine, ki sploh ni obstajala. Namen je bil prirediti podatke, s katerimi bi lahko upravičili prejemanje denarja za dijake, ki jih sploh ni bilo, vendar se je podrejena ukazu uprla.

Šolska inšpekcija je ugotovila, da je Turkova ministrstvu za izobraževanje pošiljala napačne podatke o številu dijakov v okviru Prometne šole Maribor, na podlagi česar je zavod prejel 78 tisoč evrov več denarja od ministrstva za izobraževanje, kot bi mu šlo.

Čeprav se je Turkova z vsemi štirimi oklepala stolčka ravnateljice tudi po pravnomočnosti sodbe, pri čemer jo je svet zavoda celo podpiral, je morala na koncu popustiti tudi pod pritiskom z ministrstva, saj je nevzdržno, da bi javno šolo še naprej vodila oseba, obsojena za kaznivo dejanje storjeno ravno pri vodenju šole.

Kot smo izvedeli, je svet zavoda Prometne šole Maribor na včerajšnji seji odstop ravnateljice sprejel, z novembrom pa bo Turkova na šoli začela z delom svetovalne delavke. Za vršilca dolžnosti ravnatelja je bil začasno imenovan profesor Benjamin Pivec.

O tem, kako bo zavod vrnil neutemeljeno prejeti denar od ministrstva za izobraževanje, na seji sveta zavoda menda ni bilo niti besedice.