šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Rudi Mlakar Njena.si

Rudi ob težkem fizičnem delu sanjari o službi ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Slovenija

Odstop v primeru dogovora

Deli na:

Če bodo lastniki Istrabenza in banke upnice danes dosegli dogovor o finančni konsolidaciji družbe, bo Igor Bavčar ponudil nadzornemu svetu družbe odstop z mesta predsednika uprave holdinške družbe Istrabenz, so danes sporočili iz Istrabenza.

Če bodo lastniki Istrabenza in banke upnice danes dosegli dogovor o finančni konsolidaciji družbe, bo Igor Bavčar ponudil nadzornemu svetu družbe odstop z mesta predsednika uprave holdinške družbe Istrabenz, so danes sporočili iz Istrabenza.

Danes se izteka rok, do katerega morajo največji delničarji Istrabenza, banke upnice in uprava družbe sprejeti odločitev glede nadaljnje usode tega koprskega holdinga.

Nekatere banke upnice so kot pogoj za sklenitev dogovora o ureditvi medsebojnih razmerij med Istrabenzom, bankami upnicami in tremi največjimi delničarji med drugim postavile tudi zamenjavo vodstva holdinške družbe.

"V kolikor bodo danes banke upnice in delničarji pristopili k podpisu omenjenega dogovora, bo Igor Bavčar, predsednik uprave družbe Istrabenz, danes nadzornemu svetu ponudil odstop z mesta predsednika uprave holdinške družbe Istrabenz," so prek Seoneta sporočili iz Istrabenza.

Ali bo nadzorni svet njegov odstop tudi sprejel, pa bo jasno po popoldanskem nadaljevanju sicer v petek prekinjene seje nadzornikov. Ti bodo danes obravnavali stališče bank upnic in delničarjev do krovnega dogovora, s katerim so se seznanili v petek in predvideva poplačilo bank upnic v celoti.

Nadzorniki so že v petek napovedali, da bo danes na vrsti tudi razprava o delu uprave Istrabenza. Bavčar, ki je na čelu Istrabenza od 1. junija 2002, je že minuli teden izjavil, da je pripravljen odstopiti, če "bo to koristilo Istrabenzu".

Dolgovi koprskega holdinga, ki v svojem sistemu zaposluje več kot 5000 ljudi, naj bi znašali 500 milijonov evrov, medtem ko naj bi bile hčerinske družbe zadolžene za približno 400 milijonov evrov.

Nadzorni svet je v petek podprl predlagani model rešitve, do katerega so končno stališče konec tedna še oblikovale banke upnice in lastniki, ter podprl prizadevanja uprave za dosego dogovora z upnicami. Namestnik predsednika nadzornega sveta Istrabenza Tomaž Toplak je v petek ocenil, da je bil storjen "velik korak naprej".