Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odstavljena direktorica bo ovadila Trobec Bučanovo

Deli na:

Ministrico Dušo Trobec Bučan bom še sama kazensko ovadila, se je na novico, da je ministrica ovadila njo, odzvala prejšnji teden odstavljena direktorica urada za kohezijsko politiko Mateja Čepin. Ta naj bila osumljena večih kaznivih dejanj, pravi ministrica za lokalno samoupravo, ki je danes podala nepreklicen odstop.

Ministrico Dušo Trobec Bučan bom še sama kazensko ovadila, se je na novico, da je ministrica ovadila njo, odzvala prejšnji teden odstavljena direktorica urada za kohezijsko politiko Mateja Čepin. Ta naj bila osumljena večih kaznivih dejanj, pravi ministrica za lokalno samoupravo, ki je danes podala nepreklicen odstop.

Direktorica urada za kohezijsko politiko Mateja Čepin je za STA zavrnila očitke, da bi pri delu urada, ki ga je vodila, ali pri njenem delu prišlo do kakšnih kaznivih dejanj. O kazenski ovadbi, ki naj bi jo Duša Trobec Bučan vložila zoper njo v petek, ne ve nič, napoveduje pa, da bo sama vložila kazensko ovadbo zoper Trobec Bučanovo.

Ministrica za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duša Trobec Bučan je danes ob svojem odstopu izbranim medijem pojasnila, da je zoper vodjo urada za kohezijsko politiko na Službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) Matejo Čepin v petek vložila kazensko ovadbo zaradi suma storitve več kaznivih dejanj. Mateja Čepin pravi, da o tem ve toliko, kot so izvedeli mediji.

"Ne poznam nobenega razloga, da bi proti meni vložili kazensko ovadbo. Na uradu smo vseskozi delali pošteno, strokovno in v skladu s predpisi. Pri našem delu ni bilo nobenih kazenskih dejanj in za to trditvijo stojim," pravi Čepinova.

Kot je zatrdila, ji ministrica o tem, da bi vložila kazensko ovadbo, ni povedala nič, prav tako ji ni nikoli pojasnila, kaj naj bi delala narobe. "Razen tega, da mi je za en dan zapečatila pisarno in to brez prič, nisem dobila nobenih pojasnil ali pisnih opozoril. Mi je pa zagrozila, da bo sprožila postopke, če ne bom sama dala odpovedi," je dejala Čepinova in s tem potrdila objave v medijih, da jo je ministrica želela zamenjati.


"Kazenska ovadba, če je bila res vložena, je le še en instrument ustrahovanja," je prepričana.

Čepinova pravi, da do danes ni dobila nobenega sklepa o odpovedi delovnega razmerja ali o premestitvi z delovnega mesta, zato predvideva, da jo to še čaka. Trenutno namreč ni v službi zaradi bolezni.

Čepinova je za STA še potrdila, da se je pri črpanju evropskih sredstev razkorak med izplačili iz državnega in povračili iz evropskega proračuna v zadnjih treh mesecih povečal. "Priliv povračil iz evropskega proračuna je sicer zelo velik in neto položaj Slovenije je izjemno dober, a je to zaradi zahtevkov, pripravljenih konec lanskega leta," pravi Čepinova.

Čepinova zaradi vsega dogajanja tudi sama napoveduje kazensko ovadbo proti ministrici Trobec Bučanovi. "Razlogov je več, med drugim ustavitev aktivnosti, ki so ključne za nemoteno delovanje sistema za črpanje evropskih sredstev. Poleg tega pa tudi zaradi napada na mojo integriteto in moje ime ter na celoten Urad za kohezijsko politiko, ki deluje pošteno," je še navedla Mateja Čepin.