Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odpovedala je tožilka Julijana Uhan

Deli na:

Tožilka Julijana Uhan zadeve Zoran Janković ni vodila pravočasno in ustrezno, vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorčič pa noče sporočiti, kako je ukrepala proti Uhanovi.

Tožilka Julijana Uhan zadeve Zoran Janković ni vodila pravočasno in ustrezno, vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorčič pa noče sporočiti, kako je ukrepala proti Uhanovi.

Pred dobrim mesecem dni so s Policijske uprave Postojna sporočili, da zavračajo kazensko ovadbo zoper Zorana Jankovića v zvezi s sumom zlorabe položaja v času, ko je vodil Mercator. Kot je znano, naj bi Janković na temelju izsledkov revizije poslovanja zlorabil položaj na čelu Mercatorja po poslovanju z družbami svojih sinov, sklepal naj bi posle mimo predpisov in Mercatorju povzročil veliko premoženjsko škodo. Policija je sicer preiskavo pred dvema letoma in pol iz ljubljanske uprave premestila v postojnsko, kjer so jo založili v najbolj globok predal, zdaj pa ugotavljajo, da ni bilo oškodovanja Mercatorja in da ni elementov suma storitve kaznivih dejanj.

Svoje poročilo so poslali na ljubljansko okrožno tožilstvo, ki vodi zadevo, kjer se še vedno niso odločili, ali bodo pregon nadaljevali ali ustavili. »Zadeva je še vedno v preučitvi pri okrožnem državnem tožilcu,« sporoča vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorčič. Šele naša pritožba na informacijskega pooblaščenca je vrhovno državno tožilstvo prepričala, da so nam razkrili, katera tožilka je v zadevi Janković popolnoma odpovedala, saj kljub določenemu enomesečnemu roku kar 15 mesecev ni urgirala na policiji. To je bila tožilka Julijana Uhan, nadzor nad njenim vodenjem te zadeve je pokazal, da njeno delo ni bilo pravočasno in ustrezno. Gregorčičeva je februarja letos zadevo dodelila drugemu tožilcu, zanimalo nas je, ali je ukrepala zoper Julijano Uhan zaradi njenega nedela. Vodja tožilstva se znova izmika: »O odločitvah glede morebitnih ukrepih zoper posamezne tožilce javnosti ne obveščamo.« Na podlagi katerega predpisa prikrivajo svoje ukrepe zoper tožilce, ki svojega dela ne opravljajo, ni navedla, tako da se bomo očitno morali zoper takšen ignorantski odgovor znova pritožiti na informacijskega pooblaščenca. Žal se verjetno Julijani Uhan ne bo skrivil niti las, saj so tožilci odlično zaščiteni zaradi slabega opravljanja funkcije.