Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odbor 2014 prižiga sveče: Ozdravimo Slovenijo

Deli na:
Odbor 2014 prižiga sveče: Ozdravimo Slovenijo

Odbor 2014 je s prižiganjem sveč pred vrhovnim sodiščem znova spomnil na kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin Janeza Janše in njegove družine. Janša je že  15. dan v zaporu, v odboru opozarjajo na zavlačevanje VS.

"Zahtevamo, da nemudoma izpustite Janeza Janšo in zakljucite ta sramotni sodni proces!" je ob uvodu v protest na twitterju zapisal evropski poslanec Milan Zver.

"Na Vrhovnem sodišču so še pokončni ljudje, Šorli je eden izmed njih," pravi Aleš Primc

"Kakšna je to država , ki iz zločincev dela junake in junake spreminja v zločince," sprašuje France Cukjati, ki dodaja:  "Slovenija ima tudi pokončne ljudi, ki si upajo povedati resnico. Te imamo med novinarji, sodniki in tudi volivci."

Damir Črnčec opozarja: "Danes je 15. dan odkar je SLO bila zapisana kot edina država zahodnocivilizacijskega kroga, ki ima političnega zapornika." Obljublja: "Vztrajali bomo dokler bomo v Sloveniji imeli političnega zapornika."

Primc: "Danes je bil na Dob poslan slovenski heroj Krkovič- tisti, ki je premagal takrat najmočnejšo vojsko."

Kaja Medved je prebrala pismo Krkoviča, kjer je napisal: "Kaj sem hudega storil v državi, ki sem jo pomagal ustvarjati? To zaporno kazen razumem kot razkroj države, ki sem jo pomagal ustvariti. Vidimo se, ko bo zmagala resnica in pravica."

Dr. Ivan Štuhec je kritiziral sodišča: "Če bi bil tožilec ali sodnik, bi vas pozdravil na neznan komunikacijski način, kar se Bog ne zmore." In medije: "Če bi bil urednik časopisa Dnevnik, bi vas pozdravil dragi psihiči in norci. Če bi bil urednik časopisa Večer, bi vas dal prešteti, ali vas je danes sto ali dvesto manj, ali več kot prvi dan. Če bi bil urednik Dela bi se skril v Patrijin auspuh in molčal, dokler me Patria ne izpuhne."

"Janez Janša je v tej državi kriv za vse, predvsem pa za to, da sploh je," pravi Štuhec.

Množica pred sodiščem je vzklikala: "Dol s Kučanom! Naj živi druga republika!", nato pa v znak protesta obrnila hrbet Vrhovnem sodišču.