tekač Dobra karma

'Uf, stari! Daj mi povej, kako bi postal takšen, ...

mars, marsis Svet24.si

Pod površjem Marsa več vodnih teles

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

meja mejni prehod obrezje hrvaska bobo1 Svet24.si

Od danes iz obmejnih hrvaških županij v ...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

Lucija Ćirović Njena.si

Lucija Ćirović ima zabavno srčno izbranko

Slovenija

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar pomagal prenavljati nekdanjo partijo in branil Milana Kučana

Deli na:
Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar pomagal prenavljati nekdanjo partijo in branil Milana Kučana

Mladi Bojan Požar je bil perspektiven kader Zveze komunistov Slovenije. Svojo novinarsko kariero je začel pri Komunistu in nadaljeval kot urednik glasila SDP Evropa. - Foto: Arhiv Zveze komunistov Slovenije

Mineva 30. obletnica prvih demokratičnih volitev in odločitve za samostojno državo. Ob zadnjih izdihljajih partijskega glasila Komunist se je rodila nova zvezda političnega novinarstva.

V njem je svoje novinarske izkušnje pridobival Bojan Požar, ki ga je nato naslednica Zveze komunistov Slovenije Stranka demokratične prenove imenovala za glavnega in odgovornega urednika svojega novega tednika Evropa, izdajalo pa ga je Podjetje Zdaj pod vodstvom Dušana Kumra.

Razkrivamo, kako je Požar pomagal delovni skupini CK ZKJ, ki je pisala dokument za prenovo partije, kdo so bili njegovi sodelavci v partiji in v njenem glasilu Komunist.

Foto: NUK - Partijsko glasilo Komunist je bila odskočna deska Bojana Požarja za vstop v novinarstvo, pred tem je pomagal pri delu delovne komisije CK ZKS za pripravo dokumenta o prenovi zveze komunistov.

Objavljamo, kako je Požar v tedniku Evropa napadal časopis Demokracijo, Lojzeta Peterleta in Dimitrija Rupla ter branil Milana Kučana.

Foto: NUK - Prva številka Evrope je izšla 21. junija 1990. Informativno-politični tednik SDP je izdajalo podjetje Zdaj, ki ga je vodil Dušan Kumer.

Pišemo, kako je Kučan Požarja popravil, ko ga je v intervjuju imenoval »gospod predsednik«, in kaj je Požarju glede osamosvajanja Slovenije takrat govoril pravnik Boštjan M. Zupančič.

Objavljamo tudi seznam nekdanjih članov CK ZKS in CK ZKJ iz Slovenije v letu 1989, ko je za Komunista pisal Bojan Požar.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 32, 2020

Loading...