ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

Slovenija

Od kod Andreju Šišku 3457 podpisov podpore? Damjan Murko zanika, da mu je dal svoje

Deli na:
Od kod Andreju Šišku 3457 podpisov podpore? Damjan Murko zanika, da mu je dal svoje

Foto: Facebook - Andrej Šiško in Damjan Murko

Andrej Šiško je tik pred iztekom roka vložil predsedniško kandidaturo in DVK predloži 3000 podpisov podpore. Kako jih je zbral?

Čeprav se o njegovi kandidaturi za predsednika v osrednjih medijih praktično ni govorilo, je predsednik stranke Zedinjena Slovenija Andrej prejšnjo sredo malo pred polnočjo na državno volilno komisijo prinesel vlogo za kandidaturo, opremljeno s 3457 podpisi podpore. Toliko jih je namreč potrebnih, če ima kandidat ob tem še podporo stranke.

Šiškova kandidatura je bila vsaj s strani glavnih slovenskih medijev prezrta, še najbolj izpostavljen je bil med televizijsko debato pred referendumom o drugem tiru na TV Slovenija, ko je vpil na varnostnike, naj ne pretepajo Egidija Kozjeka. Šiško je ogorčen zaradi odnosa medijev, tudi našega klica se ni razveselil. Podpise je zbiral s pomočjo zastopnikov v 20 upravnih enotah, pravi, in zanikal, da bi jih dobil od koga drugega, natančneje Damjana Murka.

Tudi Murko je za Reporter zanikal, da bi bil on tisti, ki bi Šiška oskrbel s podpisi. Glasbenik in zabavljač Murko je poleti napovedoval predsedniško kandidaturo in zbiral je podpise, a nazadnje je od kandidature odstopil. Šiška pozna, pravi, vedel je tudi, da kandidira, a vztraja, da se nista nikoli pogovarjala o podpisih.Murko sicer pravi, da bi podpise prodal, če bi jih lahko. Ne ve sicer, ali je to zakonito, a če bi možnost obstajala, bi jih z veseljem prodal drugemu kandidatu. Pred desetimi dnevi ne na Facebooku objavil video s podpisanimi obrazci in se pohvalil, da je zbral vse  potrebne podpise. »Sedaj me pa lahko kušnete na rit!« je dodal. Zbrani podpisi naj bi bili sedaj v vitrini. Ker ni strankarski kandidat, bi Murko za kandidaturo potreboval 5000 podpisov.
 
Murko je dejal, da se zaradi velikega števila klovnov noče spustiti v ta cirkus in da je kandidaturi nasprotovala tudi žena Maja, ki menda noče biti prva dama. Omenil je, da so mu grozili, naj se ne spušča v politiko, a pravi, da se groženj ni ustrašil.

Ker na overovljenih obrazcih podpisniku ni treba navesti, kateremu kandidatu daje svojo podporo, je možna zloraba obrazcev. Podpisi, ki bi bili zbrani v podporo enemu kandidatu, bi lahko bili uporabljeni pri kandidaturi nekega drugega kandidata.

Loading...