sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

zlatan-ibrahimović Odkrito.si

Zaradi Sanrema in Ibrahimovića je Balkan na nogah

gregor čeglaj Njena.si

FOTO: Tako hudo seksi je Popov Sanjski moški

Slovenija

Postopek zoper Janševega svetovalca Roka Snežiča zaradi suma oškodovanja upnikov že tri leta stoji

Deli na:
Postopek zoper Janševega svetovalca Roka Snežiča zaradi suma oškodovanja upnikov že tri leta stoji

Rok Snežič - Foto: Mediaspeed

Zoper "doktorja davčnih utaj" Roka Snežiča zaradi suma oškodovanja upnikov (ob osebnem stečaju) že več let poteka kazenski postopek, vodi ga specializirano državno tožilstvo. Terjatev je za prek šest milijonov evrov. A zadeva že lep čas stoji.

Za POP TV je Snežič, ki se tudi hvali, da je svetovalec premierja Janeza Janše, pred nekaj meseci pojasnil, da se sodna preiskava nanaša na babičin kredit 400 tisoč evrov. Tožilstvo namreč ne verjame, da mu je babica posodila ta denar. Vendar trdi, da mu je, saj je bila zelo premožna, kar da je dokazal tudi sodni izvedenec. »Na tožilstvu čakajo, da zadeva zastara, da se operejo krivde, in tako ne priznajo Snežičeve zmage,« je prepričan.

Ima prav, zadeva dejansko stoji. Na tožilstvu so za Reporter pojasnili, da so zoper fizično osebo preiskavo vložili junija 2017, sklep o uvedbi preiskave pa je bil izdan decembra 2017, torej pred več kot tremi leti! Kljub temu je preiskava še »v teku«. Na okrožnem sodišču v Mariboru smo se pozanimali, zakaj niti po treh letih še ni zaključena in kdo je sodnik, ki jo vodi.Predsednica sodišča Alenka Zadravec pravi, da je bilo treba v postopku zaslišati priče, pridobiti dokaze, dano je bilo mednarodno zaprosilo. Večkrat so bile vložene pritožbe. V času postopka je obramba dajala dokazne predloge, ki so bile zavrnjeni. Tako so angažirali izvedenca, ki je izdelal izvedeniško mnenje. Nazadnje sodnik ni soglašal z dodatnim dokaznim predlogom, o katerem bo odločal izvenobravnavani senat. Postopali bodo skladno z odločitvijo senata.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...