severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Obveznice Gorenjske banke odslej na Ljubljanski borzi

Deli na:
Obveznice Gorenjske banke odslej na Ljubljanski borzi

Predsednik Ljubljanske borze Aleš Ipavec, član uprave Gorenjske banke Marko Filipčič, predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak in članica uprave Ljubljanske borze Nina Vičar - Foto: Gorenjska banka

Gorenjska banka je svoje štiriletne obveznice uvrstila v trgovanje na organiziranem trgu Ljubljanske borze. Uvrstitev dolžniških vrednostnih papirjev na borzo v banki in na borzi vidijo kot pomemben element za razvoj banke in kapitalskega trga v Sloveniji.

"Dinamičen in visoko likviden kapitalski trg podjetjem in vlagateljem izboljšuje dostop do kapitala, kar spodbuja nove naložbe, inovacije ter ustvarjanje novih delovnih mest," je uvrstitev obveznic na borzo v sporočilu za javnost pospremil predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak. Kot je dodal, gre za potrditev razvojne naravnanosti Gorenjske banke in njene zavezanosti k trajnostno naravnanemu razvoju.

Da gre za pomemben korak, ki poudarja zaupanje v stabilnost in rast slovenskega kapitalskega trga, pa je ocenil predsednik Ljubljanske borze Aleš Ipavec. "Trend širjenja nabora vrednostnih papirjev na domači borzi se nadaljuje, s tem pa tudi naložbene priložnosti naših investitorjev," je pristavil.