tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

stanislav zore brezje 2023 Necenzurirano

Pridiga nadškofa Zoreta o evtanaziji in ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Vili Resnik Njena.si

Vili Resnik ni nikoli želel postati pevec

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

Slovenija

Obveznice Gorenjske banke odslej na Ljubljanski borzi

Deli na:
Obveznice Gorenjske banke odslej na Ljubljanski borzi

Predsednik Ljubljanske borze Aleš Ipavec, član uprave Gorenjske banke Marko Filipčič, predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak in članica uprave Ljubljanske borze Nina Vičar - Foto: Gorenjska banka

Gorenjska banka je svoje štiriletne obveznice uvrstila v trgovanje na organiziranem trgu Ljubljanske borze. Uvrstitev dolžniških vrednostnih papirjev na borzo v banki in na borzi vidijo kot pomemben element za razvoj banke in kapitalskega trga v Sloveniji.

"Dinamičen in visoko likviden kapitalski trg podjetjem in vlagateljem izboljšuje dostop do kapitala, kar spodbuja nove naložbe, inovacije ter ustvarjanje novih delovnih mest," je uvrstitev obveznic na borzo v sporočilu za javnost pospremil predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak. Kot je dodal, gre za potrditev razvojne naravnanosti Gorenjske banke in njene zavezanosti k trajnostno naravnanemu razvoju.

Da gre za pomemben korak, ki poudarja zaupanje v stabilnost in rast slovenskega kapitalskega trga, pa je ocenil predsednik Ljubljanske borze Aleš Ipavec. "Trend širjenja nabora vrednostnih papirjev na domači borzi se nadaljuje, s tem pa tudi naložbene priložnosti naših investitorjev," je pristavil.