Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Obtoženca zavračata krivdo za zadušitev treh mladih na Rogli

Deli na:
Obtoženca zavračata krivdo za zadušitev treh mladih na Rogli

Foto: Arhiv Reporterja

Na celjskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za smrt treh mladih v apartmajski hiši Kragulj pod Roglo leta 2012. Obtožena, lastnik apartmajev Ernest Plesnik in član komisije za opravljanje tehničnega pregleda v apartmajih Stanislav Dečman, sta povedala, da se ne čutita kriva za njihovo smrt.

Plesnik in Dečman sta obtožena povzročitve splošne nevarnosti in jima grozi do osem let zapora.

Na naroku je Plesnik tudi dejal, da mu je hudo in da globoko sočustvuje s starši umrlih, vendar krivde ne more prevzeti. Njegov zagovornik Damir Ivančič pa meni, da bi bilo treba kazensko preganjati direktorico Dimnikarstva Lapuh, ne pa Plesnika.

Sodnica Saša Kovačič je začetek glavne obravnave napovedala za 13. junij.

V apartmajski hiši so se 15. januarja 2012 zaradi povečane koncentracije ogljikovega monoksida zadušili 24-letni Dragan Žunić iz Laškega, prav toliko stara Bernarda Hiti iz Limovc pri Trojanah in njen dve leti mlajši fant Davor Grofelnik s Polzele.

Koncentracija ogljikovega monoksida je bila povečana zaradi hkratnega delovanja kaminske in plinske peči. Obtožnica zaradi povzročitve splošne nevarnosti, ki jo je jeseni 2014 na celjsko sodišče zoper dvojico vložila tožilka Tanja Berglez, je pred letom postala pravnomočna.

Sprva so celjski kriminalisti vložili kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti zoper tri ljudi: ob Plesniku in Dečmanu so preiskovali še izvajalca dimnikarskih storitev Marjana Lapuha. Ker je ovadeni dimnikar v času preiskave umrl, je tožilka očitke v tem delu umaknila.

Preiskava tragičnega dogodka je sicer trajala več kot dve leti in pol, preden je tožilstvo vložilo obtožnico. Svojci umrlih od domnevnih krivcev za tragično nesrečo terjajo odškodnino v dveh ločenih postopkih, ki že potekata na pravdnih oddelkih celjskega okrajnega in okrožnega sodišča. Od Dimnikarstva Lapuh in lastnika apartmaja Plesnika svojci terjajo več kot 30.000 evrov odškodnine.

Trojica je v apartma prišla 15. januarja 2012 in prostor začela ogrevati tako s plinsko kot kaminsko pečjo. Izvedeniška mnenja in sodne obdukcije so pokazale, da je trojica zaradi povečane koncentracije ogljikovega monoksida umrla že na dan prihoda.