Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Obmorske vile slovenske elite

Deli na:

Med Slovenci, ki se lahko pohvalijo z vpadljivo nepremičnino na Obali, izstopa kar nekaj znanih imen. Čeprav zemljišča slovijo kot pregrešno draga, se v krogu izbrancev vedno znova znajde kakšen novinec, ki mu na veliko presenečenje domačinov uspe ubrati tudi drugačne, preproste in predvsem cenejše poti.

Med Slovenci, ki se lahko pohvalijo z vpadljivo nepremičnino na Obali, izstopa kar nekaj znanih imen. Čeprav zemljišča slovijo kot pregrešno draga, se v krogu izbrancev vedno znova znajde kakšen novinec, ki mu na veliko presenečenje domačinov uspe ubrati tudi drugačne, preproste in predvsem cenejše poti.

Tak primer je zagotovo nakup vile v nežno zeleni barvi, ki se dviguje nad najlepšim delom Strunjana. Njen tretjinski lastnik je že pred leti postal Tone Anderlič, poslanec LDS, vilo z zemljiščem, vredno več kot milijon evrov, pa mu je uspelo odkupiti po izjemno nizki ceni. Pod ceno je hotel nato odkupiti še okoli deset tisoč kvadratnih metrov veliko kmetijsko zemljišče, a mu je načrte nepričakovano preprečil bližnji kmet Bruno Špoljar.

Zaradi stopnjevanega zapleta je prišlo do reševanja spora pred sodiščem, Anderličev načrtovani nakup pa so obravnavali celo na eni izmed sej v Državnem zboru. Spor še vedno ni rešen, kar nam je potrdil tudi Anderlič. Pojasnil je, da je hotel zemljišče odkupiti le zato, da bi si uredil dovozno pot, saj je dostop do hiše mogoč le po stopnicah: »Čeprav je parkirišče zarisano v prostorskih aktih, ga še vedno nimam, upravičen sem tudi do služnostne poti.« Prepričan je, da se bo zaplet z dostopom in parkiriščem uredil, vendar verjetno šele v prihodnjih letih.

Ribičičeva strunjanska vila
Tako kot Anderličeva vila zbuja pozornost prenovljena in prostorna hiša ministra za zdravje Boruta Miklavčiča in njegove žene Brede v starem mestnem jedru Pirana. Lepotica naj bi bila stara že tristo let, minister Miklavčič, ki na vrata ni dal družinskega priimka, pa jo je pred morebitnimi vsiljivci zavaroval z videonadzorom. Poglede pritegne tudi obnovljena karminasto rdeča hiša tik ob teniškem igrišču v Strunjanu, a le malokdo še ve, da je vanjo desetletja redno zahajal najbolj znan oznovski oficir Mitja Ribičič s svojo družino. Pred leti je postal njen lastnik Mitja Ribičič ml., eden izmed treh Ribičičevih sinov.


V naselju Malija nad Izolo si je skupaj z možem postavila hišo Andreja Rihter, poslanka Socialnih demokratov, sicer pa nekdanja ministrica za kulturo v Drnovškovi in Ropovi vladi. V njeni neposredni bližini živi s svojo družino še Borut Šuklje, nekdanji veleposlanik v Beogradu in minister v Drnovškovih vladah, ki ima v svoji vili, obdani z visoko ograjo, agencijo za strateške študije. Njegovo posestvo na eni strani meji na povsem zaraslo in neurejeno parcelo – da ostaja v takšnem stanju, pa naj bi bilo povezano prav s Šukljetom; doslej naj bi parcelo kupili že trije lastniki, a so jo nato vedno hitro prodali, četudi je nahaja na privlačni lokaciji.

Nedaleč stran, v bližnjih Vinjolah, ima posestvo, kot je že znano, preizkušen kmet Gregor Golobič, ki se lahko na poti do portoroške marine, kjer gospodari njegov prijatelj Bojan Petan, ustavi še v stanovanjskem bloku sredi Lucije. V njem skupaj s svojim očetom še vedno živi njegov ministrski kolega Patrik Vlačič. Medtem pa se novopečeni evroposlanec Zoran Thaler že lahko razvaja v lepi vasici Padna, kjer mu je uspelo zgraditi turistično kmetijo, namenjeno zbirališču evropske smetane.

VEČ V TISKANI IZDAJI