stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Obdolžilni predlog za prijatelja Kresalove

Deli na:

Prejšnji teden smo poročali o tem, da je policija lovila in ustavila znanega slovenskega poslovneža, ki je drvel po hitri cesti proti Brdu. Ker se rado zgodi, da se vplivni posamezniki izmaknejo roki pravice in ker so nas priče dogodka opozorila na dodatna skrb zbujajoča dejstva, smo novice preverili.

Prejšnji teden smo poročali o tem, da je policija lovila in ustavila znanega slovenskega poslovneža, ki je drvel po hitri cesti proti Brdu. Ker se rado zgodi, da se vplivni posamezniki izmaknejo roki pravice in ker so nas priče dogodka opozorila na dodatna skrb zbujajoča dejstva, smo novice preverili.

Že prvič smo omenili, da naj bi šlo za poslovneža in zbiratelja vrhunskih vin Saša Remca, ki živi na ulici Pot na Brdo 22, prijatelja in znanca mnogih znanih gospodarstvenikov in politikov, kar je Remec že prvič ostro zavrnil. Izvedeli smo, da so vozniku, ki so ga policisti ustavili v bližini doma, sprva vozniško dovoljenje odvzeli in mu z običajnim testom izmerili vsebnost alkohola v krvi.  Čeprav se je voznik po besedah očividcev upiral aretaciji, ga niso vklenili, ker so policisti, kot je pojasnila predstavnica za stike z javnostjo, na kraju dogodka ocenili, da ne obstaja sum ponovitve dejanja. Zato osebe niso peljali na streznitev v prostore policijske postaje. So pa po zakonu o varnosti cestnega prometa odvzeli vozniško, a so mu jo po treh dneh vrnili, ker policisti nimajo pooblastila za zadrževanje, saj vozniško vrnejo, ko potečejo razlogi odvzema, torej alkoholiziranosti.

Tako je pojasnila predstavnica za stike z javnostjo na Policijski upravi Ljubljana Maja Adlešič. Ker je voznik presegel mejo 0,52 mililitra  alkohola na liter izdihanega zraka, koliko natančno ne vemo, so na pristojno sodišče  podali obdolžilni predlog. Naknadno so s policije sporočili, da je voznik kršil določila petih členov zakona o oviranju prometa, nepravilni in prehitri vožnji po hitri cesti, neupoštevanju policijske signalizacije in alkoholiziranosti.

Za vse našteto si je voznik pridobil kar precej kazenskih točk in globo, ki je verjetno presegala tisoč evrov. Po neuradnih podatkih naj bi posledično avtovleka prejšnji teden odpeljala BMW z nemško registrsko tablico M RJ-7500, a so na policiji zatrdili, da oni avtomobila niso zasegli. Prav tako ga ni odpeljalo javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice. Sosedje na Brdu se sprašujejo, ali gre morebiti za odvoz kakega tujega podjetja, ker ima avto münchensko registracijo.