dreamstime_m_129532071 Odkrito.si

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

Nikolaj »Kolja« Barkhatov Svet24.si

VIDEO in FOTO: Triletnega Koljo iskalo več kot ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

mladen grgic Svet24.si

Nepričakovano odstranjen s kopališča v ...

sveča, dan žalovanja, magnitogorsk, eksplozija plina Svet24.si

Uroša po devetih mesecih našli pod Kredarico

Cameron Boyce Najstnica.si

Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video

Nuša in Frenk Derenda Njena.si

Mož Nuše Derenda opazno shujšal

Slovenija

Obdolženi za lansko eksplozijo v Mariboru ni priznal krivde

Deli na:
Obdolženi za lansko eksplozijo v Mariboru ni priznal krivde

Foto: STA - Posledice eksplozije v blokovskem naselju na Ulici bratov Greifov v Mariboru.

Pol leta po uničujoči eksploziji v stanovanjskem bloku v Mariboru je na zatožno klop sedel 52-letni Mariborčan, ki jo je povzročil. Kot danes poročata časnika Večer in Delo, očitkov tožilstva ni priznal.

Obdolženi je bil v eksploziji, ki je 7. novembra lani razdejala celotno tretjo etažo sicer petnadstropnega stanovanjskega bloka v Ulici bratov Greifov v mestni četrti Pobrežje, hudo poškodovan. Zdaj pa je njegovo zdravje po pisanju časnika Večer dovolj stabilno za sodelovanje v kazenskem postopku.

Po prepričanju tožilstva je naklepno povzročil eksplozijo, saj so preiskovalci ugotovili, da je prerezal plinsko napeljavo v svojem stanovanju, počakal nekaj minut in nato prižgal vžigalnik. Tako naj bi si poskušal vzeti življenje, piše časnik Delo.

Obtožnica ga bremeni, da je kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, kar zanj pomeni olajševalno okoliščino. Kakšno kazen mu je v zameno za priznanje na predobravnavnem naroku ponudilo tožilstvo, pa ni znano. Ko ga je sodnica Andreja Lukeš vprašala, če razume očitke iz obtožnice, je odgovoril: "Razumem, ne bom priznal."Sodnica je pričetek sojenja razpisala za 12. junij. Obdolženi je od januarja po poročanju Večera priprt na enoti za forenzično psihiatrijo UKC Maribor.

V eksploziji je bilo poškodovanih 30 od 32 stanovanjskih enot v bloku ter več kot 30 osebnih avtomobilov, ki so bili parkirani v bližini. Gmotna škoda po prvih ocenah policije presega pol milijona evrov.

Poleg hudo poškodovanega 52-letnika, ki je v stanovanju živel sam, sta bili ob eksploziji po podatkih policije poškodovani še dve osebi. V obeh primerih je šlo za lažje poškodbe.

Loading...