malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

amanda-eller Svet24.si

Izginila je v pragozdu in preživela: dva tedna je...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Slovenija

Obdolženi za lansko eksplozijo v Mariboru ni priznal krivde

Deli na:
Obdolženi za lansko eksplozijo v Mariboru ni priznal krivde

Foto: STA - Posledice eksplozije v blokovskem naselju na Ulici bratov Greifov v Mariboru.

Pol leta po uničujoči eksploziji v stanovanjskem bloku v Mariboru je na zatožno klop sedel 52-letni Mariborčan, ki jo je povzročil. Kot danes poročata časnika Večer in Delo, očitkov tožilstva ni priznal.

Obdolženi je bil v eksploziji, ki je 7. novembra lani razdejala celotno tretjo etažo sicer petnadstropnega stanovanjskega bloka v Ulici bratov Greifov v mestni četrti Pobrežje, hudo poškodovan. Zdaj pa je njegovo zdravje po pisanju časnika Večer dovolj stabilno za sodelovanje v kazenskem postopku.

Po prepričanju tožilstva je naklepno povzročil eksplozijo, saj so preiskovalci ugotovili, da je prerezal plinsko napeljavo v svojem stanovanju, počakal nekaj minut in nato prižgal vžigalnik. Tako naj bi si poskušal vzeti življenje, piše časnik Delo.

Obtožnica ga bremeni, da je kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, kar zanj pomeni olajševalno okoliščino. Kakšno kazen mu je v zameno za priznanje na predobravnavnem naroku ponudilo tožilstvo, pa ni znano. Ko ga je sodnica Andreja Lukeš vprašala, če razume očitke iz obtožnice, je odgovoril: "Razumem, ne bom priznal."Sodnica je pričetek sojenja razpisala za 12. junij. Obdolženi je od januarja po poročanju Večera priprt na enoti za forenzično psihiatrijo UKC Maribor.

V eksploziji je bilo poškodovanih 30 od 32 stanovanjskih enot v bloku ter več kot 30 osebnih avtomobilov, ki so bili parkirani v bližini. Gmotna škoda po prvih ocenah policije presega pol milijona evrov.

Poleg hudo poškodovanega 52-letnika, ki je v stanovanju živel sam, sta bili ob eksploziji po podatkih policije poškodovani še dve osebi. V obeh primerih je šlo za lažje poškodbe.

Loading...