Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

O smrti nekega tovornjakarja, ki je s cisterno zgrmel 20 metrov globoko z viadukta (VIDEO)

Deli na:
O smrti nekega tovornjakarja, ki je s cisterno zgrmel 20 metrov globoko z viadukta (VIDEO)

Upam, da ni trpel ukleščen v vozilu. Če je smrt že morala priti, da je prišla hitro. Pa da bo morda posnetek vplival k preprečitvi kakšne nesreče v prihodnje. - Foto: PGD Grosuplje

V sredo zjutraj se je na ljubljanski obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik tovornjaka s cisterno, madžarski državljan.

Tovornjak, v katerega je zaradi zdrsa na spolzki cesti priletel osebni avtomobil corsa, je zadel ob varnostno ograjo, teža cisterne ga je prevalila 20 metrov globoko z viadukta. Nesrečni Madžar je po navedbah policije umrl ukleščen v kabini tovornjaka, drugih poškodovanih ni bilo. 

Redko kateri posnetek prometne nesreče s smrtnim izidom pride v javnost. Ali ga kamere Dars-a ne ujamejo, ali pa ga ne želijo dati v javnost. Tokrat so se odločili drugače. Mislim, da pravilno. Na posnetku ni trupla, ni krvi, delov teles..., kar bi morda potešilo spletne voaerje, je pa jasno razvidno, kako malo loči življenje od smrti. Posledice bi bile nedvomno lahko še veliko hujše, če bi cisterna eksplodirala, če bi se razlila kakšna nevarna snov, ali če bi vse skupaj zgrmelo na spodaj vozeča vozila.

Nedvomno je voznik corse odgovoren za nesrečo. Kot po navadi pravi policija, voznik hitrosti ni prilagodil razmeram na cesti. Ne bo le kazensko preganjan, na vesti ima človeško življenje. Velika kazen že sama po sebi, če le ima količkaj vesti. Kolikšno hitrost je imel v tem primeru, ne vem. Res pa je, in o tem sem razmišljal, da voznik včasih sploh težko ve, kolikšno hitrost razmere še dopuščajo. Jasno je, da na spolzki cesti v ovinku ne smeš drveti sto na uro. A morda je 55 kilometrov na uro še v redu, 60 pa več ne. To izveš šele, ko se zgodi nesreča. Prav tako vozniki včasih niti ne vemo, kdaj so nas sekunde ločile od nesreče (zaradi nas ali drugih), pa še opazili nismo.

Morda ravno zaradi nazornega posnetka, ki te neusmiljeno sooči z minljivostjo, mi je v misli zahajala usoda tovornjakarja. Mediji niso poročali o imenu nesrečnika. Doma so ga čakali žena in otroka. Je imel še žive starše? Kako se bodo na vest o koncu njegovega življenja odzvali morebitni sestre, bratje... Na kakšen način se je še zadnjič pred službeno vožnjo poslovil od najbližjih? Kakšne so imeli načrte, o čem je razmišljal tistih nekaj zadnjih minut pred smrtjo. Le kako hudo mora biti svojcem, ko se po spletu rola posnetek konca njihovega dragega...

Upam, da ni trpel ukleščen v vozilu. Če je smrt že morala priti, da je prišla hitro. Pa da bo morda posnetek vplival k preprečitvi kakšne nesreče v prihodnje.