benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NSi zaradi 35-odstotnega kvoruma ne bo podprla referendumskih sprememb

Deli na:
NSi zaradi 35-odstotnega kvoruma ne bo podprla referendumskih sprememb

Foto: Bobo

V NSi ne bodo podprli ustavnih sprememb referendumske ureditve, saj nasprotujejo uvedbi 35-odstotnega kvoruma, ki bi bil potreben za veljavnost referenduma, je povedala predsednica NSi Ljudmila Novak. Odločitev so sprejeli na seji izvršilnega odbora stranke, Novakova pa je dodala, da se sicer strinjajo z zaostrovanjem pogojev za razpis referenduma.

Kot je pojasnila Novakova, je po razpisu referenduma dolžnost državljanov, da se ga udeležijo, ob tem pa o rezultatu ne smejo odločati tisti, ki se ga ne udeležijo. "Ko je referendum že razpisan, ko je izveden, za to porabimo kar nekaj milijonov evrov, na koncu pa ob nezadostni udeležbi ta referendum ne bi bil veljaven. Prav zaradi uvedbe kvoruma bomo nasprotovali spremembi ustave glede referenduma," je dejala.

Novakova je komentirala tudi izvolitev Igorja Lukšiča za novega predsednika stranke SD. "Vsaka stranka si izbira svojega predsednika glede na program, ki ga želi izvesti. Seveda čestitam novemu predsedniku, želim pa si, da ta sprememba ne bi pomenila zaostrovanja ideološkega boja z levico," je povedala in dodala, da upa, da njegova napoved, da se bo zavzemal za bolj levo usmeritev, pomeni zavzemanje za socialne in človekove pravice. "Vsekakor pa pričakujem, da bo SD še naprej delovala konstruktivno," je dejala.

Predsednica NSi je povedala še, da je dolžnost opozicije, da gleda pod prste koaliciji oziroma vladi. Pri tem je dejala, da od SD pričakuje konstruktivno gledanje pod prste, in sicer tudi zato, ker je SD po njenih besedah v precejšnji meri pripomogla k temu, da se je Slovenija znašla v tako težkem stanju.