Revija Reporter
Slovenija

NSi je že ustanovila volilni štab

STA

28. jan. 2020 6:00

Deli na:

Izvršilni odbor NSi se je na včerajšnji seji seznanil z aktualnim političnim dogajanjem, ustanovil volilni štab in takoj pričel s postopki evidentiranja kandidatov za parlamentarne volitve, so zapisali na strankinem Twitterju. Odločitev prihaja po odstopu premierja Marjana Šarca.

Predsednik NSi Matej Tonin je sicer že čez dan v prvem odzivu na odstop dejal, da so najboljša možnost predčasne volitve. Napovedal je tudi, da bo izvršilnemu odboru predlagal, da v teh okoliščinah ni smiselno oblikovati nove koalicije. "Ta nova koalicija bi bila šibka, po nekaterih napovedih se izkazuje, da bi bila tudi še naprej razdeljena. Samo po nepotrebnem bi podaljševali agonijo," je opomnil.

Tako kaže, da je izvršilni odbor Toninovemu predlogu sledil. Kljub temu pa možnosti pogovorov o novi koaliciji, če bi bili k njim povabljeni, ne zavračajo. Tudi Tonin je na vprašanje, ali bi se morda lahko glede alternativne koalicije še premislil, čez dan odgovoril, da je v politiki mogoče vse. Kot je dejal, ne gre nikogar nikoli izključevati, pač pa je treba pustiti vrata odprta.