ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Lovro in zaročni prstan Njena.si

Ljubezen po domače: Čustveno ozadje zaročnega ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nož v hrbet Ljudmili Novak: Matej Tonin pred volitvami zavezal usta svoji politični mami

Deli na:
Nož v hrbet Ljudmili Novak: Matej Tonin pred volitvami zavezal usta svoji politični mami

Matej Tonin in Ljudmila Novak sta se leta 2018 zamenjala na vrhu NSi. - Foto: Primož Lavre

Pred volitvami je prvak NSI Matej Tonin zavezal usta svoji politični mami Ljudmili Novak, ki je s svojimi kritičnimi izjavami vznemirjala premierja Janeza Janšo in desno frakcijo stranke. Tako je Janši uspelo podrediti NSI, ki je hotela graditi svojo sredinsko pot z zmerno politiko.

Tonin se je osmešil kot obrambni minister, ko je metal bombo in se fotografiral v blatni srajci, na koncu pa še z intervjujem na strankarski televiziji SDS, ki ga zdaj v NSI promovirajo na facebooku.

Razkrivamo dogajanje na posvetu NSI, na katerem se je Novakova sama odpovedala komentiranju odnosov med strankami v času predvolilne kampanje, kdo jo je na posvetu podprl in kdo napadel.

Premierja je zmotila razprava Ljudmile Novak na poslanski skupini Evropske ljudske stranke o stanju v Sloveniji, na Studiu City pa je hvalila resolucijo o Sloveniji. S tem je vznemirila tudi desno frakcijo NSI.


Pišemo o tem, kako jo je Tonin ob prevzemu stranke označil za svojo politično mamo. Novakova je vseskozi ščitila Tonina, tudi ko je glasoval za Kučanovo pokojnino, Janšo pa označil za politika v zaporu. Med kongresom NSI je prvak SDS tvital pesmico, da je Tonin Kučanov sin.

Tonin je bil tudi glavna tarča Aleša Hojsa, ki so ga zaradi sramotenja članov NSI vrgli iz stranke. Mlado gardo okoli njega je označil za »vroče navijače« in odkrito namigoval, da so ujetniki gejevskega lobija; zdaj skupaj z njimi »vroče navija« za Janšo v njegovi vladi.

Pišemo, kako se je Janša upravičeno razveselil, ko je stranko prevzel Tonin, saj ga lahko drži na vrvici. Najprej mu je pošiljal kavo s srčkom, nato je sam prišel k njemu na čaj. Njun idiličen odnos je občasno zmotila Novakova, ki je Janši vedno povedala, kar mu gre. Zato jo je moral Tonin utišati.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24