Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novinarje ubijajo, mar ne?

Deli na:

Novinar Financ Jaka Elikan je vztrajno odkrival nepravilnosti pri poslovanju podjetij Jankovićevih sinov, zato si je prislužil grožnje s smrtjo.

Novinar Financ Jaka Elikan je vztrajno odkrival nepravilnosti pri poslovanju podjetij Jankovićevih sinov, zato si je prislužil grožnje s smrtjo.

»Ne moreš mi tega reči, ne moreš me kar likvidirati,« je zgroženo odgovoril novinar Financ Jaka Elikan na grožnjo Jureta Jankovića, sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je ob srečanju z novinarjem Elikanom dejal svojemu prijatelju: »Daj, ubij tega.« Jaka Elikan je proti Juretu Jankoviću že podal kazensko ovadbo, a se je reševanja dobrega imena svojega sina nemudoma lotil Zoran Janković.

Poleg javnega opravičevanja se je še isti večer, ko se je zgodil incident, podvizal na srečanje z ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal v eni izmed ljubljanskih restavracij. V zgodbi se je nato nenadoma pojavil še povsem novi akter, lastnik bara Čupiterija, Tadej Prašnikar, ki je pripravljen celo pričati pred sodiščem, da Jure Janković sploh ni grozil.

Po vseh javnih opravičilih Zorana Jankovića in njegovega sina Jureta, ki se novinarju Jaku Elikanu še vedno ni osebno opravičil, je nenadna izjava lastnika bara Tadeja Prašnikarja, ki naj bi bil v neposredni bližini Jureta Jankovića, prav nenavadna. Prašnikar je za oddajo Pogledi RTV Slovenija zatrdil: »Ni bilo ne ubil ne likvidiral, tega jaz nisem slišal.« Na novinarkino vprašanje, ali se morda pripravlja na pričanje pred sodiščem, je odvrnil »absolutno,« hkrati pa zavrnil, da naj bi mu pričanje kdo naročil: »Čista moja vest glede tega.«

Njegova izjava, za katero se je torej odločil povsem po čisti vesti, brez prišepetovalcev v podobah kakšnih odvetnikov družine Janković, je seveda, vsaj za zdaj, na povsem drugem bregu, kot so izjave drugih udeležencev. A verjetno ne bo treba dolgo čakati na novo izjavo Jureta Jankovića, ko bo morda dejal, da se sploh ne spomni, kaj je govoril svojemu prijatelju, potem ko sta si z Elikanom pogledala iz oči v oči.

Kakšen naj bi bil dogodek, v katerem je bil novinar Financ Jaka Elikan deležen groženj, zaradi katerih je, kot je dejal za javnost, »pretresen, prizadet, na neki način ustrahovan?« Po opisu Uroša Urbasa, Elikanovega novinarskega kolega s Financ, ki je bil priča dogodka, sta z novinarjem Elikanom na dan nedeljskih volitev stala pred vhodom v lokal Čupiterija na Mestnem trgu v Ljubljani, in sicer ob 23. uri. Tam je bila zbrana druščina na novo izvoljenega župana Zorana Jankovića.

Na vratih lokala se je pojavil tudi Jure Janković s prijateljem, približala se jima je še ena oseba ter Juretu izrekla čestitke. »Kolega Jaka Elikan je šel proti Juretu Jankoviću, sledil sem mu in obstala sva pred sogovornikom Jureta Jankovića,« je povedal Urbas. »Ko je tisti, ki je županovemu sinu čestital, odšel, je Elikan naredil korak naprej in približno en meter obstal pred Juretom Jankovićem. Nista se pozdravila, Elikan ni spregovoril, ker sta se srečala že ob sedmih zvečer; takrat ga je Elikan spraševal, zakaj je Marjan Pišljar, lastnik družbe Les iz Rovt pri Logatcu, blokiral njegov polovični delež Electe. Ob pogledu na Jaka se je Jure nagnil k svojemu prijatelju in rekel: ´Daj, ubij tega.´« Tako Uroš Urbas.

VEČ V TISKANI IZDAJI