nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novinarje na Delu odpuščajo, Petričev urednik pa si obnavlja hišo v Podutiku

Deli na:
Novinarje na Delu odpuščajo, Petričev urednik pa si obnavlja hišo v Podutiku

Foto: Četrt milijona evrov vredna hiša odgovornega urednika Dela Gregorja Knafelca

Medtem ko odgovorni urednik časnika Delo Gregor Knafelc (letnik 1974) še naprej z odpuščanjem »širi pozitivno naravnano kulturo znotraj hiše«, kot se je izrazil pred letom dni, ko ga je tajkun Stojan Petrič ustoličil na čelo novinarjev Dela, si v Podutiku na obrobju Ljubljane prenavlja veliko hišo.

Slednja je sicer letnik 1971, vendar sta se partnerja Gregor Knafelc in Helena Mihelčič lotila prenove, kot je razvidno, sta med drugim naredila novo fasado z dodatno izolacijo. Hiša je po oceni Geodetske uprave vredna 245.206 evrov, velika je 278 kvadratnih metrov v treh etažah. Z Mihelčičevo sta jo od Milanke in Anite Kastelic kupila pred petimi leti, na njej je vpisana hipoteka za terjatev v višini 220 tisoč evrov od Addiko Bank z datumom dospelosti 30. 11. 2041. Kmalu po nakupu nepremičnine je bila nanjo vpisana še hipoteka za terjatev v višini 40 tisoč evrov, katere imetnik pa ni banka, ampak Egon Knafelc (letnik 1953) iz Hruševja pri Postojni. Odgovornega urednika Dela bi lahko nekdo poučil, da je pri stari hiši pametno najprej prenoviti streho, posebej če je iz zdravju nevarnih salonitnih plošč.

Knafelc pooseblja Petričev odnos do tega osrednjega slovenskega dnevnika, saj je prišel na mesto odgovornega urednika ne le brez uredniških, pač pa sploh novinarskih izkušenj, zato pa je imel izkušnje kot dolgoletni svetovalec za odnose z mediji Petričeve družbe FMR. Je tudi lastnik podjetja Grecom poslovne komunikacije d. o.o ., od koder je bilo glede na evidence Gvin desetega maja lani na družbo Zusammen Group AG na davčno oazo Ciper nakazano 38.942 evrov.

Grecom je imel leta 2015 124.636 evrov čistih prihodkov, čistega dobička je bilo 8.643 tisoč evrov. Leto pred tem je bilo čistih prihodkov 116.132 evrov, čistega dobička 3.098 evrov, leta 2013 pa je bilo ob 123.730 evrih prihodkov 7.196 evrov čistega dobička. Stroški dela so v letu 2015 poskočili na 40.896 evrov iz 15.326 evrov leto prej. Število delovnih ur se je namreč zvišalo, kot da bi imeli 2,37 zaposlenih, leto pred tem le enega.

Direktorica Grecoma je od 4. februarja lani Knafelčeva partnerica Mihelčičeva (do takrat je bil on), na njunem naslovu so registrirane tudi Poslovne storitve, Helena Mihelčič s. p. Grecom je od ustanovitve leta 2003 iz javnega sektorja prejel skupaj 31.397 evrov, od tega daleč največ leta 2014 od Javnega sklada RS za podjetništvo- 24.875 evrov, šlo je za kredit.