profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novi svetniki RTVS že iščejo naslednika Graha Whatmougha

Deli na:
Novi svetniki RTVS že iščejo naslednika Graha Whatmougha

Andrej Grah Whatmough - Foto: M24/Marko Vavpotič

Po ponedeljkovi konstitutivni seji se bo danes znova sestal svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Na mizi svetnikov bo priprava razpisa za predsednika štiričlanske uprave. Seznanili naj bi se tudi z metodologijo merjenja gledanosti in poslušanosti programov RTVS ter obiskanosti spletnega portala MMC za obdobje zadnjih petih let.

Po zeleni luči ustavnega sodišča, ki je konec maja umaknilo zadržanje novele zakona o RTVS, se je namreč v ponedeljek konstituiral in z delom začel novi svet RTVS.

Na današnji seji bodo tako poskušali potrditi in nato tudi javno pripraviti razpis za predsednika štiričlanske uprave, ki bo v skladu z novelo zakona o RTVS upravljala in vodila javni zavod. Še dva člana uprave bo na predlog predsednika nato imenoval svet, delavskega direktorja pa bodo izvolili zaposleni na zavodu.


Svet RTVS je tako na ponedeljkovi seji tudi imenoval devetčlansko komisijo, ki se je takoj posvetila pripravam razpisne dokumentacije. Svetniki namreč ocenjujejo, da je javni razpis za predsednika uprave smiselno pripraviti čim prej, nato pa pustiti dovolj dolg rok, da se bodo nanj prijavili najboljši možni kandidati. Novo upravo bi po tako zastavljenih rokih dobili v mesecu in pol.

Člani sveta danes pričakujejo tudi predstavitev metodologije merjenja gledanosti in poslušanosti programov RTVS ter obiskanosti spletnega mesta rtvslo.si, vključujoč trende gledanosti, poslušanosti ter obiskanosti in aktualne podatke za obdobje zadnjih petih let.

Na sejo je vabljeno tudi vodstvo RTVS, med drugim v. d. generalnega direktorja, v. d. direktorja radia in v. d. direktorja televizije, pa tudi odgovorni uredniki. Svetniki so sicer že na konstitutivni seji sprejeli več sklepov, s katerimi so v. d. generalnega direktorja Andreju Grahu Whatmoughu med drugim naložili pripravo poročil o realizaciji finančnega in programskega produkcijskega načrta med januarjem in aprilom letos in poročila o oddaji Panorama.