dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

igor zorčič Svet24.si

Zorčič predlagal razširitev seje z glasovanjem ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

nikolai-shinkarenko Odkrito.si

Zdravnik se je zažgal, ker je okužil družino

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Slovenija

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal »vaške fante«, ki so volili Šarca

Deli na:
Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal »vaške fante«, ki so volili Šarca

Aleksander Čeferin - Foto: Twitter/UEFA

Strokovnjaki napovedujejo: Aleksander Čeferin bi z vstopom v politiko jemal glasove ne le LMŠ, ampak vsem strankam levo in desno od sredine.

Drugače od prejšnjih strank novih obrazov je LMŠ leta 2018 največ glasov (poleg Kamnika in Domžal) dobila na podeželju, v volilnih okrajih, ki veljajo za bolj desne: Kranj III., Mozirje, Vrhnika, Logatec, Ormož, Postojna. Po volilnih rezultatih je torej precej bolj podobna nekdanji Državljanski listi Gregorja Viranta.

Vprašanje je sicer, ali gre za desne volivce ali vaške fante, ki radi hodijo na gasilske veselice in jih politika ne zanima posebej; Šarca pa so poznali po komedijantski vlogi kmeta Serpentinška. Zato je verjetno tudi vprašanje, kateri nov obraz bi prepričal te volivce, sploh če bi bili njegovi akterji preveč urbani.


Še najbolj bi v volilno bazo vseh strank, ne le LMŠ, ampak tudi drugih tako na levi kot na desni posegel prvi človek Uefe Aleksander Čeferin, če bi vstopil v politiko in ustanovil svojo stranko. Čeprav je sam to možnost že večkrat zavrnil, pa njegove medijske nastope (nazadnje je nastopil v oddaji Fokus – 24 ur v nedeljo na POP TV) vendarle težko razumemo drugače, kot da se pripravlja na volitve, ki bodo najpozneje prihodnje leto.

Čeferin je tudi edini izmed potencialnih novih obrazov v politiki, ki bi lahko pobral okoli 35 odstotkov glasov, kolikor jih je leta 2014 Miro Cerar. Vsi drugi potencialni kandidati imajo precej omejene možnosti in bodo najbrž že težko prestopili parlament.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...